banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Fakıbaba Karanfil dağıttı, Şeker İkram Etti



Dün kurbanlıklar kesildi, büyükler ziyaret edildi. Bugün ise ebediyete göçen yakınlarını ziyaret etmek amacıyla mezarlıklara giden binlerce Şanlıurfalıya Belediye Başkanı Fakıbaba karanfil ve bayram şekeri ikram etti.

Uygulamayı takdirle karşıladıklarını ifade eden vatandaşlar, geleneksel hale getirilen karanfil ve şeker ikramından dolayı Başkan Fakıbaba’ya ve Mezarlıklar Birimi çalışanlarına teşekkür ettiler. Mezarlıklarda yürütülen çalışmalardan dolayı minnettarlık duyduklarını belirten vatandaşlar, bu tür hizmetlerin devam etmesini kaydettiler.

Göreve geldiği günden bu yana “Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz” sloganıyla mezarlıklarda altyapı, üstyapı, aydınlatma v.b hizmetleri önemli ölçüde gideren Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bundan sonraki süreçte de bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Şanlıurfalıların bir kez daha mübarek Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını kaydeden Fakıbaba, “Urfa hakikaten şantiye görünümünde ancak mezarlıklarda yürütülen çalışmaların diğerlerine göre önemi daha büyük. Çünkü geçmişine saygı duymayan geleceğini bilemez. Tertemiz pırıl pırıl bir mezarlık ortaya çıkıyor ağaç ve çicek ekimlerimiz başlayacak. “Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz” sloganıyla mezarlıklarda altyapı, üstyapı, aydınlatma v.b hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Bedüz-Zaman, Nabi, Harrankapı Aile Mezarlıklarını teker teker dolaşan ve karşılaştığı vatandaşların yakınları için Fatiha okuyan Fakıbaba, bazı mezarlıklara bizzat karanfil bıraktı, ölülerin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Öte yandan mezarlıklarda bulunan belediye ait hoparlörlerden bayram boyunca Yasin-i Şerif okutuldu ve okutulmaya devam edecek.

MEZARLIKLARA 10 BİN FİDAN DİKİLECEK

İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Şanlıurfa Belediyesi işbirliğinde başlatılan kampanya kapsamında aile mezarlıklarına toplam 10 bin fidanın dikilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Başkan Fakıbaba ayrıca mezarlıklara gelen vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.



Fakıbaba'nın mezarlik bayram gezisi balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.