banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri Urfa Viranşehir Urfa Haber Balıklıgöl

Esed Halep'te saldırılara başladı

Halep'e tanklar, havan topları ve helikopterlerle saldırı başladı.

Suriye ordusu, günlerdir Halep sınırına yaptığı tank ve asker sevkiyatının ardından, bugün erken saatlerde Halep'e saldırıya başladı. Halep'in merkez mahallelerinden Selahaddin ve Sukkeri'ye ağır silah ve tanklarla başlattığı saldırıda ilk belirlemelere göre Özgür Suriye Ordusu'ndan 2 kişi can verdi.

Suriye'nin Halep kentine sevk edilen tanklardan 10 tanesi kente girdi ve Selahattin bölgesinde havan toplarıyla ateş açılmaya başlandı. Sukkeri bölgesinde de ayrıca yoğun çatışmalar başladı ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 2 kişinin öldüğü öğrenildi.

Bugün Halep'te şiddetli çatışmaların yaşanması bekleniyor ve ÖSO da saldırılara karşı hazırlıklarını sürdürüyordu.

Suriye ordusu top ve tank saldırılarının yanı sıra helikopterler de kullanıyor.

Dün, Suriye askerlerinin Halep'e savaş uçakları ve tanklarla büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ileri sürülmüştü. Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi de Suriye ordusunun Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın Halep'e doğru sevk edildiğini belirtmişti.

Özgür Suriye Ordusu'na destek amacıyla şehir dışından ise binin üzerinde muhalif, Halep'e geldi. Halep'te ilk kez Suriye ordusu ile silahlı muhalifler, bir şehir savaşında karşı karşıya gelmiş oluyor.

Halep'in hemen dışında, Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdunnasır, dünden beri şehrin içindeki isyancılarla iletişim kuramadıklarını söylüyor: ''Suriye rejimi, bütüm iletişim yollarımızı kapadı. Şehirdeki isyancı birliklerle internet veya telefon bağlantımız yok.''

Ülkedeki birçok basın kuruluşu gibi Beşşar Esad'a bağlı olan El-Vatan gazetesi de Halep'teki savaşı ''Bütün savaşların anası'' başlığıyla duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu geçen hafta Halep'i kısmen ele geçirmiş olsa da, Suriye rejimi şehrin etrafını hâlâ kontrol ediyor ve önemli mevkilerde kontrol noktalarına sahip. Özgür Suriye Ordusu ise şehir merkezine giden ana yolları kesmesi sayesinde sadece şehir merkezinde tutunabiliyor.

Taraflar arasındaki eşitsiz güç dağılımına rağmen, Özgür Suriye Ordusu savaşçıları, mücadeleyi kazanacaklarından emin. Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Ebu Ahmed, ''Rejim büyük şehirleri ve askeri üsleri hâlâ elinde tutuyor. Ama buralardaki kontrolü de giderek azalıyor.'' şeklinde konuşuyor.

Dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.