banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Demir;

Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Abdulgani Demir, İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Rabia Sevilay Durukan'ın öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesine sert ytepki göstererek; "Öğretmenlerin canına, malına, ırzına ve itibarına yapılan bu ve benzeri saldırılarda yöneticilerin payının olup olmadığı sorgulansın" dedi.

Demir yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında öyle dedi; “İnsan yaşamının, her geçen gün daha da değersizleştirilmesine, artık dur demenin zamanı gelmedi mi?”
Her gün ülkeyi kuşatan, ölüm haberleri ile uyanmaktan bıkmadınız mı?
Ülkemizin bir şiddet sarmalına bürünmüş hale gelmesi sizi rahatsız etmiyor mu?
Bu şiddet sarmalının, tüm toplum kesimlerini içine almasından ve bu şiddet sarmalının tüm toplum kesimlerinde telafisi zor travmalara yol açmasından korkmuyor musunuz?
Bu şiddet sarmalının ölçüsüz bir şekilde yayılıp, yükselerek. Suçlu, masum herkese ulaştığını, doktoru hastasına, öğretmeni öğrencisine karşı çaresiz ve savunmasız bıraktığını görmüyor musunuz?
26.09.2012 tarihinde öğrencilerini eğitmekten başka bir amacı olmayan, İzmir Karabağlar ilçesinde bulunan Nazire Merzeci Ortaokulu’nun öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ın sudan bir sebepten dolayı, öğrencisi tarafından acımasızca bıçaklanıp öldürülmesinde sizin payınız ne? Hiç düşündünüz mü?
Mevcut İktidara ve Eğitimden sorumlu Bakanına sesleniyoruz:” Öğretmenlerin canına, malına, ırzına ve itibarına yapılan bu ve benzeri saldırılarda sizin payınızın olup olmadığını tartışmaya hazır mısınız?
Siz ideolojik saiklerle yapmış olduğunuz değişikliklerin, eğitim camiasında ne tür sonuçlar yaratacağının farkında mısınız?
Okumak istemeyen öğrenciyi zorla okullarda tutarak bu tür ölümlere ve saldırılara davetiye çıkardığınızı biliyor musunuz?
Siz uluslararası istatistikler ile ders saatlerini artırma, ders sayısını çoğaltma peşinde koşarken. Öğretmenler sizin oluşturmaya çalıştığınız eğitim paradigmasının neresinde?
Sizin eğitim paradigmanızda öğretmen para kazanmak için çalışmaya mecbur sıradan bir memur mu?
Eğitim Öğretimin merkezinde yer alması gereken öğretmeni, tüm karar verme noktalarından dışlayarak, sadece ders veren bir robota dönüştürmek üzere olduğunuzu biliyor musunuz?
Oluşturmuş olduğunuz eğitim müfredatı ve disiplin yönetmelikleri sayesinde: “Çarpık ve uygunsuz diziler ile zihni iğfal edilmiş, internetteki uygunsuz içerikler ile duyguları kirletilmiş, yasadışı örgütler, mafyatik yapılanmalar, uyuşturucu ve fuhuş şebekelerinin ağına düşmüş öğrenciler karşısında, öğretmenleri çaresiz ve savunmasız bıraktığınızı anlamanız için daha kaç öğretmenin ölmesi veya saldırıya uğraması gerekiyor?”
Milli Eğitim Bakanı şunu iyi bilmeli ki; içi boş ve duygusuz sözleri ile öğretmenine sahip çıkmış rolü yapması öğretmen camiasına inandırıcı gelmiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.