banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ATİDO Gönüllüleri kuruluyor

Kısaca adı “Afet Toplama, İstifleme, Dağıtım Organizasyon” gönüllüleri olan bu kuruluş aşamasının görevi, Afetzedelere anında gönderilecek yardımları, zamanında istifleyip, ihtiyaç sahiplerini anında belirlemek ve düzenli dağıtımı sağlamak olacaktır.



30 kişiden kurulacak bu ekip hem afetzedelerin imdadına yetişmiş, hemde devletin sırtından bir yükü almış olacak.Bilindiği gibi Afet yaşandığında bu kargaşalığın önüne geçmek mümkün olmayacaktır.Ancak bu ekibin tek görevi bulunduğu bölgenin resmi kurumları ile iletişime geçmek ve yurt içinden yurt dışından gönderilecek malzemeleri tutanaklar eşliğinde tespit ederek düzenli olarak istiflemek ve dağıtımını sağlamak olacaktır.

Bu kuruluşu zamanla çoğaltıp organize hale getirmek ve zaman zaman verilecek eğitimler ile desteği artırmaktır. Mercekhaber gazetesi öncülüğünde kurulacak olan bu eğitime katılımların artacağı düşünülmektedir.

Haber/Mehmet Canbekli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.