banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Abdullah Uyanık Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Şanlıurfa'da, önemli ses sanatçılarından biri olan merhum Abdullah Uyanık, vefatının 13. yıldönümünde Harrankapı mezarlığındaki kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından dualarla anıldı.

 2009 Yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfalı Ses Sanatçısı merhum Abdullah Uyanık, vefatının ardından geride bıraktığı eserlerle anılıyor.

 Eserlerine sesiyle hayat veren ve Şanlıurfalıların gönlünde taht kuran sanatçının Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği alanlarında çok sayıda plak ve kaseti bulunuyor.

 Harrankapı aile mezarlığında bulunan kabri başında anılan merhum Abdullah Uyanık’ın kabrine sevenleri tarafından karanfil bırakılarak hep birlikte dualar edildi.

 Anma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, Konservatuvar Şube Müdürü Ahmet Dağlar ile Merhum Abdullah Uyanık’ın yakınları ve sevenleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.