banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Validen mektup var

Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri Okutan önderliğinde Ağustos ayının ilk haftasında başlatılması düşünülen özellikle  orta öğretimdeki kız çocuklarının okullaşması çalışmaları çerçevesinde ilköğretim 8. sınıftan mezun olan 11.675 kız öğrencinin ailelerine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan tarafından kızlarının okula gönderilmesine yönelik mektup gönderdi.

Mektuplar PTT tarafından adreslere ulaştırılırken Okul idarecileri, Rehber öğretmenler tarafından ise kızlarını okula göndermeyen ailelerle görüşerek kızlarını okula göndermeleri konusunda aileleri ikna etmek için ev ziyaretlerinde bulunuyorlar.

Yapılacak çalışmalar sonucunda okul çağında olup da okula gitmeyen, gidemeyen 8. sınıfı bitirmiş olan kız öğrencilerin okula gitmeleri ve okul çağını geçmiş olan kızlarında açık ilköğretim ve açık lisede okumaları sağlanacak.

Bu proje çerçevesinde maddi imkânları elverişsiz olan ailelere gerek kırtasiye gerek ise giyim yardımı olsun her türlü desteği ailelere verilecektir.

 

Vali Nuri Okutan tarafından Ailelere yazılan mektupta şu ifadelere yer verdi.

Saygıdeğer Hanımefendi, Beyefendi,

Şanlıurfa Valisi olarak göreve başlayalı yaklaşık bir yıl oldu. Şanlıurfa'lı vatandaşlarımızla el ele, omuz omuza vererek geçirdiğimiz dopdolu bir yıl…  Çalışmalarla geçen bir yıl boyunca birbirimizi daha iyi tanıdık. Beraber neler yapabileceğimizi daha iyi anladık. Çalışmalarımızı Şanlıurfa'nın potansiyelini ortaya çıkaracak bütün gelişmelerin lokomotifi olarak gördüğümüz eğitim alanında yoğunlaştırdık. Eğitim için imkânlarımızı seferber ettik.  Güç birliği ile yaktığımız meydan ateşinin aydınlığında minik yavrularımız anasınıflarının yolunu tutarken, gençlerimiz bol bol kitap okudular. Şanlıurfa'da sadece okul kütüphanelerimize 850 bin kitap girdi.

Bütün bunlar sevindirici gelişmeler. Ancak, ne yazık ki ilimizde bu sevinçten payını alamayan on binlerce genç kızımız bulunmaktadır. Hiç okula gitmeyen, gidemeyen ve eğitimlerini yarıda bırakan, bırakmak zorunda kalan genç kızlarımız, aydınlıktan uzak bir hayata mahkûm edilmektedirler. Zorunlu ilköğretimi,  yani sekizinci sınıfı tamamlayan kızlarımız genellikle ailelerinin tercihi ile her şeyi öğrenmiş gibi eğitimlerine son vermektedirler.

Unutulmamalıdır ki zorunlu eğitim bir bakıma temel eğitimdir. Yani bundan sonra alınacak her türlü eğitim bu temelin üzerine bina edilecektir. Kızlarımızı sekizinci sınıftan sonra okuldan ayırmak adeta bir binanın temelini attıktan sonra onu kendi kaderine terk etmek gibidir.

Anne ve Babaların her zaman çocuklarının iyiliğini isteyeceklerinden hiç kimsenin kuşkusu olamaz. Ama verilen bu kararların hep doğru olduğunu kim söyleyebilir? Ekonomik ve geleneksel nedenlerden dolayı kız çocuklarını okuldan almanın mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Kız ve erkek çocukları arasında bir ayırım yapmayı hangi vicdan kabul edebilir? Erkek çocuklar için bütün imkânları seferber ederken kız çocuklarını unutmak doğru olur mu?

Saygıdeğer velimiz,  

Anne ve babanın hakları kadar görevleri olduğunu da unutmamak gerekir. "İlim öğrenmek her kadın ve erkek için farzdır" buyuran Peygamberimizin sözü ve uygulamaları eğitimde bize örnek olmalıdır. Bu yüzden çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu yanlış anlayışa  "Dur!" demenin zamanı gelmiştir. Bizler el birliği ile onları geleceğe hazırlamalıyız. Eğitimli, meslek sahibi genç bir kızın ne zaman nasıl bir iyilikle karşımıza çıkacağını tahmin edemeyiz.

Devlet temsilcileri  olarak bizler 2009-2010 eğitim öğretim yılında ilköğretimi tamamlayan bütün öğrencilerimizi lisede görmek istiyor, onların ısrarla okumalarını arzu ediyoruz.Muhtarlarımız, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz hulasa bütün kamu çalışanları ve eğitim gönüllüsü vatandaşlarımız bu kutsal hizmetin taliplisi ve takipçisi olacaklardır. Çocuklarınız için çırpınan eğitim gönüllülerinin sesine ses vermek, onlara destek olmak herkesten önce sizlerin birinci görevi olmalıdır.

"Yuvayı dişi kuş yapar" atasözünün ne anlama geldiğini sizler de biliyorsunuz. Peki, yeterli eğitimi almamış anne adaylarının yetiştireceği çocukların geleceğe güvenle bakmaları mümkün müdür? Bir yandan "Cennet annelerin ayakları altındadır" deyip diğer yandan onları cehalete mahkûm etmek doğru olur mu?

Gelin bu gidişe hep birlikte "Dur!" diyelim. Şanlıurfa Valiliği olarak kızlarımızın daha rahat okuyabilmeleri için her türlü imkanı ortaya koymaktayız.Bu noktada var olan okullarımıza ilaveten Şanlıurfa genelinde yeni Anadolu Kız Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Lisesi açılmış bulunmaktadır.

   Çocuklarımızın bütün ders kitaplarının devletimiz tarafından karşılandığını sizler de biliyorsunuz. Ayrıca Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı da okula giden kız çocuklarına aylık 45 TL. eğitim yardımı yapmaktadır. Kırsal alanda okuyan kız çocuklarımız için yurt imkânları söz konusu olduğu gibi taşımalı eğitim dâhil her türlü çözümün ele alınacağının bilinmesini isterim.

Sizleri hayatımızın en değerli varlıkları olan  kız çocuklarımızın lise eğitimlerine devam etmeleri noktasında bizlere yardımcı olmaya davet eder size ve ailenize selam ederim.

Sevgi ve saygılarımla,

NURİ OKUTAN / ŞANLIURFA VALİSİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.