banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Urfalı Gençler, Suriye direnişi için sabah namazında buluştu


Direnişe destek için toplanan gençler, sabah namazını Dergâh camisinde kıldıktan sonra, namaz çıkışı cami bahçesinde toplandı.

Basın açıklamasını   Genç İHH Başkan Yardımcısı Mahmut Aslan yaptı.

Aslan Konuşmasında, ‘Bizler Türkiyeli gençler olarak Suriye devrimini desteklemekten onur duyuyoruz’ sözleri ile başlayan Aslan, “Yıllarca Baas diktatörlüğünün yönetimi altında yaşamak zorunda kalan Suriye halkı, 15 Mart 2011 tarihinde zulüm düzenine isyan etti. Hürriyet, adalet ve onur için sokak gösterileriyle başlayan Suriye İntifadası, Esed yönetiminin gösterilere acımasız bir şekilde müdahale etmesi üzerine silahlı direniş evresine geçildi. Esed yönetimi kimyasal silahlar ve varil bombalarıyla diktatörlüğe karşı başkaldıran Müslüman Suriye halkını teslim alacağını düşünse de, Suriye halkı ödediği bütün bedellere rağmen teslim olmadı.

“Suriye İntifadasını Filistin İntifadasından ayırmıyoruz”

Bundan dolayı biz Suriye’ye baktığımızda yılmadan direnen, teslim olmayan bir halk görüyoruz. Biz Suriye’ye baktığımızda her günü bir kahramanlık, insanlık dersi olan geride bırakılmış mücadele dolu 5 yıl görüyoruz. Evet, bu 5 yıl içinde belki Baas yönetimi yıkılmadı  fakat, Suriye halkı da her şeye rağmen zalimlere boyun eğmedi. Bizler Türkiyeli gençler olarak Suriye devrimini desteklemekten onur duyduğumuzu ve Suriye İntifadasını Filistin İntifadasından ayırmadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi

“Müslüman gençliği Suriye devrimine daha fazla destek vermeye çağırıyoruz”

 Şehit Ebu Abdullahların, Abdulkadir Salihlerin, Ebu Tayyip dedelerin temsil ettiği mutedil devrimcilerin zalimlere karşı verdikleri mücadele ile gurur duyuyoruz. Her ne olursa olsun adalet, insanlık, vicdan ve İslam hukukunun kurallarına riayet eden gerçek Mücahitleri, kardeşlerimizi selamlıyoruz. Direnin ey Şam’ın, Halep’in, İdlip’in kahramanları… Direnin ki, Allah sizlerin elleriyle zalimleri cezalandırsın. Direnin ki masumlar gülsün, düşmanda hakkı kalanların kalpleri ferahlasın. Direnin ki Allah Ümmet-i Muhammed’e zafer sevinçleri yaşatsın… İntifadanın 5. yılına girerken, Suriye halkının hürriyet mücadelesini tebrik ediyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Müslüman halkımızı, özellikle de gençliği intifadanın 5. yılında Suriye devrimine daha fazla destek vermeye çağırıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Cami bahçesinde toplanan gençler, daha sonra Suriye rejimine karşı sloganlar atarak dağıldı. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.