banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfa Sosyoloji Derneğinden Açıklama!..

Dernek adına yazılı olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

Değerli üye ve takipçilerimiz,
Malum olduğu üzere Urfa her yaz çeşitli gerekçelere bağlı olarak şiddet olaylarına sahne olmaktadır. Ramazan ayının yaza denk gelmesiyle sıcaklar bunaltıcı bir tahammülsüzlük oluşturmakta en ufak bir münakaşa bölgedeki şiddet ve şeref kültürünün de etkisiyle telafisi mümkün olmayan trajik sonuçlara yol açmaktadır.

Bu bağlamda başta şehir yöneticilerine sesleniyoruz gündelik hayatın rutini, ulaşım, trafik, kamusal hizmetlerde mümkün olduğu kadar problemsiz bir işleyiş sağlanmalıdır.

Park ve bahçeler kullanıma teşvik edilmeli, Fırat suyu şehrin çeşitli yerlerinde halkın istifadesine sunulmalıdır. Malumdur ki su doğal bir sakinleştiricidir.

Ruhu dinlendiren müzik icrası için uygun yer ve mekanlarda sağlanmalıdır.

Medya ve açık reklam panolarıyla sakinleştirici, huzur ve barışı sağlayıcı mesajlar verilmelidir.

Halkımıza çağrımız da şudur; Geçmişte cahiliye Arap toplulukları içinde ramazanın bulunduğu üç ayları haram aylar yani dokunulmazlık ayları olarak ilan etmişti.

Urfa gibi dindar bir şehrin cahiliye geleneklerinin gerisine düşmesi düşünülemez. Bu nedenle sosyal hayatta, komşuluk ilişkilerinde, kamusal alanlarda biraz daha hassas olunmalı, hoşgörü ve saygı kültürü geliştirilmelidir.

Rahmet ve mağfiret ayı olan ramazanı sadece bedenimizde değil çevremizde de yaşatalım..

İnsanların sorun çözme yöntemlerinin yegane yolu iletişim ve hukuktur. Şiddet hem bireye hem de çevresine çok boyutlu zararlar veren bir beladır. Bu beladan uzak durmayı, sevgi ve hoşgörüyü hakim kılmayı tavsiye ederiz.
Hayırlı Ramazanlar..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.