banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Urfa'da o bölge Arkeolojik Sit Alanı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: 
SANIURFA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA KURUL KARAR 
Şanlıurfa ili Akçakale ilçesi. Nimet Mahallesi sınırları içerisinde tespiti yapılan Nimet Höyüğü'nün korunması gerekli taşınmaz. Kültür odaklı özelliği gösterildiğinden 2863 sayı Yasa kapsamlında tescil edilmesi talebine bağlı Kurulumuz Müdürlüğü uzmanlarının 18.12.2018 tarihi raporu okundu. Konunun dosyası, 1/2000 tarihinde öneri sit alanı haritası, tescil fişi, fotoğraflar, bilgi ve yönetimi incelendi. Yapılan inceleme sonunda:
 Şanlıurfa ili, Akçakale ilçesi, Nimet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Nimet Höyüğü'nün, 2863 Sayılı Yasa Oteli'ni çevreleyen kültür varlığı özelliği göstermesi nedeni ile ekli 1/2000 ölçekli harita koordinatlarıyla gösterildiği şekilde 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine, 
 Kültür ve tabiat varlıkları yüksek kurulunun 05.11.1999/658 sayısı ilke kararı Tabiat Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu'nun 05.11.1999 / 658 numaralı ilke karan doğrultusunda;
Nimet Höyüğü, 
1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma ve Çevre Varlıkları: Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 05.11.1999 / 658 sayıl) 
 2) Kesinlikle hiçbir yapılaşmaya izin verilemez. 
3) Resmi ve özel kuruluşlarca inşası mümkün değil inşallah yapı inşası konusunda uzmanlaşmak ve var olan kazı başkanlığı konusunda kurulu olan kuruluşumuzca değerlendirilir Toprak, kum, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülemez. Etmeyecek şekilde Kurulumuzdan izin almak koşuluyla ayarlamak.
 4) Toprağın sürülmesine yönelik tarımsal faaliyetler yapılamaz
 5) Taş, toprak, kum vb. alınamaz Kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. Ocaklar
 6) Parsellere dayalı tevhit ve ifraz'ın, taşınamaz kültür varlıklarının mahiyeti tesir etmeyecek şekilde kurulumuzdan izin almak koşuluyla yapılabilir.
Şeklinde altı madde olarak belirlenmesine, karar verildi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.