banner2
Öne Çıkanlar Ayşegül Yıldızdan boşanıyor mu? Sanlıurfa Haberleri Türkiye Akhisar Belediyespor Garcia

TYB Urfa Şubesi Gazeteciliği Masaya Yatırdı



Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle TYB binasında etkinlik düzenlendi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç moderatörlüğünde düzenlenen programa Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, İpekyol Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Arısüt, Güneydoğu TV Genel Müdürü Faruk Bayık, Yeni Urfa Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şahban Kılıç, Gazeteci Tahir Çoşandal, Gazeteci Müslüm Çap ve gazetelerde köşe yazarlığı yapan bazı isimler katıldı.

Programda gazeteciler, mesleğe ne zaman ve nasıl başladıklarını, yaşadıkları sıkıntıları ve meslek ile ilgili anılarını paylaştılar.

Anayasal Demokratik yönetimlerinde basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu ifade eden Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, "Basın; yasama, yürütme ve yargıyı millet adına denetleyen, izleyen ve hatta hizaya sokan bir güçtür. Basının gücü ve meşruluğu anayasadan gelir. Basın, görevini yerine getirmesi yönüyle güç kazanır. Basın engellenemez ve sansürlenemez. 80 milyon vatandaşın haber alma hakkı engellenemez. Yasama, Yürütme ve Yargı'nın neler yaptıklarını öğrenmek vatandaşın hakkıdır ve vatandaşlar da bunu öğrenmek zorundadır. Vatandaşlar bu bilgi alma hakkını basın aracılığıyla yapar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.