banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Haber ak parti Urfa Haberleri Siverek

TOBB Fen Lisesi Taban Puanını Artırdı

Şanlıurfada derslik açığını kapatmak için önceki yıllarda yıkılan TEKEL binasının yerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Ticaret Borsası yeni bir fen lisesi yaptırdı.

Şanlıurfanın Sancaktar Mahallesinde bulunan ve 23 bin 500 metrekare alana sahip olan TEKEL Suma Fabrikasının bir bölümüne yaptırılan 16 derslikli Fen Lisesi 2010 -2011 eğitim öğretim yılına 104 öğrenci ile başlandı. İlk yılda SBS yerleştirme puanında taban puan olarak 453 ile il içi yerleştirmede okullar bazında ikinci sırada yer aldı.

Bir takım eksiklikleri halen devam eden inşaatı ile tamamlanmaya çalışılıyor.TOBB Şanlıurfa Fen Lisesi’nin toplam bedelinin yüzde 75ini TOBBun karşıladığı geri kalan yüzde 25ini ise ŞUTSO ile Ticaret Borsasının üstlendiği okulun 300 öğrenci kapasitesi bulunuyor.

Geçtiğimiz gün ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Genel sekreteri Mehmet Durmuş TOBB’un yaptırdığı fen lisesini ziyaret etti, sorunlarını yerinde inceledi. TOBB Şanlıurfa Fen Lisesi’nin Müdürü Mehmet Karakeçi okulla ilgili ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Durmuşa bilgiler aktardı.

Spor salonu, saha aydınlatması, voleybol ve basketbol sahaları, granit Atatürk büstü, bahçe peyzaj düzenlerinin de tamamlanma aşamasına geldiği Fen Lisesi’nde öğretmenler için 10 dairelik lojman ve kız ve erkek öğrenciler için de pansiyonu bulunuyor.

TOBB Şanlıurfa Fen Lisesinde 104 öğrencinin 4 derslikte eğitim gördüğünü ŞUTSO Başkanı Ertekin’e ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Genel sekreteri Mehmet Durmuş’a aktaran Okul Müdürü Mehmet Karakeçi, “Okul bünyesinde Sosyal Bilimler Lisesi de aynı sayı ve aynı derslik adedince geçici olarak eğitim vermektedir. Okulun aynı zamanda 300 öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunmaktadır. 10 dairelik lojmanı ise bitme aşamasındadır.”dedi

ŞANLIURFA’NIN İKİNCİ FEN LİSESİ

Karakeçili, TOBB Şanlıurfa Fen Lisesinin Şanlıurfa’nın ikinci fen lisesi olarak eğitim öğretime 20 Eylülde başladığını söyledi. 16 derslikli olan TOBB Fen Lisesinin bu yıl sadece 4 sınıf aldığının altını çizen Karakeçi, her sınıfta 26 öğrenci bulunduğunu,  ilk yılda SBS yerleştirme puanında taban puan olarak 453 ile il içi yerleştirmede okullar bazında ikinci sırada yer aldığını ifade etti. İlk yılında böyle bir sıralamaya yerleşen TOBB Şanlıurfa Fen Lisesinin gelecek yıllarda eğitim ve öğretime çok farklı başarılar yaşatmaya aday bir okul olmanın sinyallerini verdiğini hatırlatan Karakeçi, TOBB Fen Lisesi öğrencileri dışında pansiyonda Anadolu lisesinden öğrencilerin de geçici olarak kaldığını vurguladı. Pansiyon odalarının 4’er kişilik olduğunun altını çizen Okul Müdürü Mehmet Nur Karakeçi, TOBB Fen Lisesinde okuyan öğrencilerin 32’sinin kız, 74’ünün erkek olduğunu anlattı. Okulun çok farklı yerlerden öğrencilerin tercih ettiği bir eğitim kurumu olduğunu belirten Karakeçi, şu anda okulda boş kontenjanı bulunmadığını söyledi.

Karakeçi, okullarında öğretmen kadrosu tam olduğunu, boş geçen derslerinin bulunmadığını sözlerine ekledi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.