banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

TARİHİMİZ BAKIMSIZLIKTA YIKILIYOR

Daha öncede çevresini sit alanı olarak kayıtlara geçen Şanlıurfa Merkeze bağlı Büyükalanlı köyünde bulunan cin mağarası bakımsızlıktan yıkılıyor.Biz fıstığımızı, isotumuzu, kebabımızı, çiğ köftemizi herşeyimizi başka illere kaptırırken kalan tarihimizide bakımsızlıktan yok ediyoruz.

Cin mağarasında anlatılanlara göre bizans zamanında kalma 2 katlı mağara, konaklama yeri, killer, zamanın valisinin mezarlığı, vali tahtı ahır ve çevresini uzun kaplayan surlar mevcutur.

 

 

Kayada yapılma mezarlık bakımsızlıktan kayalar kırılmış çürümüz ve şuanki hali

 

Yatak odası ve yatakların koyulması için özel olarak yapılmış pencereler.

 

 

Askerlerin ve yöneticilerin toplandığı bölge

 

Bu güzel tarihinin tamamen yıkılması ve tabanlarda, duvarlarda yazılan yazıların kayaların çürümesi nedeniyle dökülmesi, bu güzel tarihimizi şuanda hayvan barınağı olarak kullanılmaktadır.Ne zaman acaba bu şehrin yetkileri yönetenler böle tarihimize sahip çıkacaklar ? böle güzel yerleri neden sahiplenmiyoruz? artık bu şehrimizi yöneten insanların bir an önce buralarla sahiplenmesini gerektiğini gereken arkeloji çalışmalarını yapılmasını talep ediyoruz.Bu güzel yerleri bir an önce arkeloji çalışmalarını yapıp turistlik alana açmalarını gerekmezmi?

Hüseyin ASLAN/ balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.