banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Şanlıurfa'da eğitim çelişkisi

Bunun ardından geçtiğimiz Haziran ayında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nin iller bazında açıklanmaması Şanlıurfa’da tepkilere neden oluyor. Her yıl yapılan sınavların ardından deyim yerindeyse ‘Eğitim’de yine dibe vurduk’ gibi söylemler vatandaşların ağızlarında dolaşıyor. Yapılan sınav sonuçlarının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin sonuçlara çeşitli bahaneler uydurarak açıklamalar yapmaları ve dershanelerin boy boy billboardlara ‘Türkiye birincisi bizden, her başarı ilk başta bir hayaldi’ gibisinden reklamlar yayınlamaları eğitimde yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar; “Her yıl aynı sonuçlar ortaya çıkıyor, bu rezilliğe artık birilerinin dur demesi gerekiyor. Şanlıurfa hemen hemen her sınavda son sıralarda yer alıyor, Haziran’da yapılan Lisans Yerleştirme sonuçlarının 2-3 ay gibi bir sürede halen açıklanmamış olması ortada bir gariplik olduğunu gözler önüne seriyor. Şanlıurfa’mız birçok alanda Türkiye’nin marka ismidir ama eğitim gibi çok çok önemli olan bir alanda Türkiye’de daima son sıralarda yer alması bizleri derinden üzmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Başkbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki eğitim seviyesi yükseltilmelidir. Hatta geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi yetkilileri de öğretmen açığıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bu dikkate alınmalıdır doğru düzgün öğretmen kadrosunun bulunmadığı bir ilde nasıl bir eğitim başarısı beklenebilir ki? Yapılan açıklama da 10 bin civarında öğretmen açığı var ve 1 eğitim yılı içerisinde neredeyse bir sınıfta 5-6 öğretmen değişiyor denilmişti. Böyle bir eğitim sisteminin olduğu kentten nasıl bir başarı beklenebilir ki? Bu konuda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanının artık devreye girmesi gerekiyor.” Şeklinde görüş belirttiler.

Paşa Benzer / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.