banner2
Öne Çıkanlar Del Valle Mücahit Çitil Abdurrahim Karakoç Kimdir Urfa 4. Ulusal Kitap Fuarı Şehit Seydo Kahraman Caddesi

Şanlıurfa'da bir ilk, skyp üzerinden hatim


Okunan hatimlerin duası Şanlıurfa Faruk Balak Kur’an Kursu ile Konya Meram Lalebahçe Hatıpoğlu Camii’nden online hazırlanan bir program ile gerçekleştirildi.

Programı hazırlayan Şanlıurfa İl Vaizi Hülya Anıl; yaşadığımız çağın internet, medya ve benzeri bilgi edinme kaynaklarındaki gelişmelere paralel olarak din hizmetlerinin sunumunda da yeni metodlar belirlemesinin bir zorunluluk olduğunu belirtirken; skype ile farklı iller hatta ülkeler ile birden çok gruplara ulaşmanın mümkün olduğunu söylemiştir.

Hülya Anıl “Karşılıklı görüşmenin gerçekleştiği bu programın kurulması ise oldukça masrafsız ve kolaydır. Zaten çoğu kuran kurslarımızda projeksiyon ve bilgisayar mevcut olup, internet bağlantısı olan kurslarımız da bulunmaktadır. Halihazırda skype ile arapça, hadis, tefsir derslerimiz devam etmektedir. Şanlıurfa’daki hanımlar Konya’da aynı dersleri ve duyguları paylaştıkları hanımlarla kardeşlik köprüleri kurmuşlardır. Bu da kültürler arası diyolog için güzel bir örnek teşkil etmektedir.” Dedi.

Başkanlığa proje kapsamında sunulan bu çalışma ile fiziki olarak bir araya gelme imkanı bulamayan hanımların skype vs. programlarla bulundukları yerden eğitim, kültürel ve sosyal içerikli uygulamalara katılmalarını temin etmek artık mümkün görülmektedir. Bu sayede; sosyal medya üzerinden kurulan, samimiyetten uzak gelip geçici sanal arkadaşlıkların yerine, dini ve ahlaki duygularla perçinlenmiş gönül köprüsü kurularak; başta ev hanımları olmak üzere birçok hanımefendi, gereksiz ve menfi tv. dizilerini izlemekten kurtulmuş olacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.