banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Ruha-Der’den Sosyal Medya ve Etkin Kullanım Söyleşisi

Sosyolog Yazar ve Medya Yazarları Dernek Başkanı Mehmet Guli Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı, Kuran’in Kerim okunmasıyla başladı.
Derneğin merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan dernek başkanı İbrahim Tanrıverdi, “Dijitalleşen dünyada etkinliği hergün biraz daha artan sosyal medyanın daha verimli ve etkin kullanılması konusunda üyelerimizi bilgilendirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Bizi kırmayarak söyleşimize iştirak eden Mehmet Guli Aslan’a teşekkür ederim” dedi.
Sosyal medyanın etkin kullanımı ile ilgili katılımcılara bilgi veren Mehmet Guli Aslan, Sosyal medya ağının oluşumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bilinçli olarak kullanılmayan sosyal medya faydadan çok zarar verdiğini dile getiren Sosyolog/Yazar Mehmet Guli Aslan; “Özellikle ahlaki olmayan birçok paylaşıma tepki göstermek aslında onların amellerine hizmet ediyor. Sosyal medyada her etkileşim, tepki dahi olsa içerik üreticisinin amellerine hizmet eder. İslam ülkeleri olarak kendi sosyal medya ağımızı acil bir şekilde oluşturmalıyız. Onu yapamıyorsak var olan sosyal medya için etkili ve eğitici içerikler üreterek kendi gündemimizi oluşturmalıyız. Bizler bunu yapmadığımız zaman, sadece seyirci olduğumuzda onların gündemlerinin ardından sürükleniriz” dedi.
Bugün gençlik çağında birçok insanın en az 3 veya 4 sosyal medya ağında hesabı olduğuna dikkat çeken Aslan, “Gençliğimizi biz kendi elimizle popüler kültür üreten sosyal medya üreticilerinin insafına bırakıyoruz. O zaman da gençlik bizim gençlik olmaktan çıkıyor. Hassasiyeti olan STK’ların bu alanı boş bırakmadan üyelerini ve toplumu bu açıdan bilgilendirmesi çok önemli. Ruha-Der önemli bir adım atmıştır. Sistemli ve devamı etmesi önemlidir” diye konuştu.
Bir saat süren söyleşi soru cevap kısmıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.