banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Öğrenci Konseyi Başkanı Osman Kabasın, Üniversitenin sorunlarını anlattı VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milletvekili Halil Özcan, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, YÖK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üniversite Yönetimi ile öğrencilerin bulunduğu salonda konuşan Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Osman Kabasın, öğrenci sorunlarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Kabasın’ın konuşması; “Üniversitemizin kuruluşunun 20. Yılını kutladığımız bu günlerde 2012-2013 öğretim yılı açılış törenine katılan değerli Öğretim elemanlarımız ve kıymetli misafirler hoş geldiniz. Sizleri tüm öğrenci arkadaşlarım adına saygıyla selamlıyorum.

Harran Üniversitesi’nin; içinde bulunduğu şehir Şanlıurfa gibi, yeniliğe ve gelişime açık, sosyal, sanatsal ve kültürel yönüyle diğer üniversitelere denk olabilme gayretinde olan, güzide bir kurum olduğunu belirtmek isterim. Harran Üniversitesi öğrencileri olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz.

Sevgili öğrenci arkadaşlarım, bizler yükseköğretim görmekte olan şanslı bireyleriz ve ülkemizin geleceğiyiz. Bu durum bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Hep birlikte özgür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, sürekli gelişmeyi yaşam biçimi olarak benimseyen, insan haklarına saygılı, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan, haklarının ve sorumluluklarının bilincinde, yapıcı ve üretken bireyler olmak için elimizden geleni yapmalıyız. Yakın gelecekte başlayacak olan meslek hayatımızda, daima ülkemizin menfaatlerini ön planda tutarak, bilimin aydınlattığı yolda ilerleyelim. Hangi mesleği yaparsak yapalım, en iyisi olmak için uğraş verelim ve Harran Üniversitesi’nin adını her koşulda büyük bir onurla taşıyalım.

Konuşmamın bu kısmında öğrencisi olduğum Üniversitem hakkında öğrenci arkadaşlarımla paylaştığımız görüşlere yer vermek istiyorum. Kuruluşunun 20. Yılını kutlamanın heyecanını yaşadığımız Üniversitemiz, günbegün öğrenci sayısını arttırmakta ve gelişimine devam etmektedir.  Bu yıl eğitime yeni katılan Viranşehir Sağlık Yüksekokulu ve Yabancı Diller yüksekokulunun yanında Hukuk, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültelerinin açılmasının üniversitemizin dinamik yapısına büyük katkı sağlayacağı görüşündeyiz.

Bununla birlikte Üniversite-Sanayi İşbirliğinin aktif hale getirilmesi, teknik bölüm okuyan arkadaşlarımızın ufkuna yeni pencereler açacağını ve bunun sonucu olarak üniversitemize yeni bir vizyon katacağı görüşündeyiz. Bu konuda çalışmaların başlatılması gerektiğini düşünmekteyiz.

Özellikle son yıllarda öğrenci kontenjanlarımızın artması ile zaten yeterli olmayan yurt kapasiteleri, hepten ihtiyacımıza cevap veremez hale gelmiştir. Özellikle Osman Bey yerleşkesi içerisinde ivedi olarak yeni yurt binalarının yaptırılarak kapasitelerinin arttırılması gerektiğini, altını çizerek hatırlatmak istiyorum. Osman Bey yerleşkesinin şehir merkezine uzaklığının dikkate alınarak yerleşke içerisinde en kısa zamanda bir alışveriş merkezinin kurulmasını üniversite yönetiminden bekliyoruz. Mevcut merkezi kafeterya ile birimlerdeki kantinlerin imkânlarının arttırılması ve ikinci öğretim öğrencilerine yönelik hizmet verilmesini, aynı zamanda öğrenci arkadaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak seviyede sosyal ve kültürel alanların arttırılması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Uzun zamandır gündemimizi meşgul eden ancak halen somut adımlar atılmayan bir diğer konu ulaşım biz öğrenciler için halen büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Şanlıurfa-Osman Bey yerleşkesi arasında yapılması düşünülen raylı taşıma sisteminin bir an önce hayata geçirilmesini arzu etmekteyiz.

Özetle; hedefimiz sizlerin desteğiyle, Harran üniversitesini, geleceğe umutla bakan, bilimde çağdaş düşüncede özgür bir dünya üniversitesi haline getirmektir...

Sayın bakanlarım üniversitemizin açılış törenine katılarak bizlere güç verdiniz. Bizde cumhuriyetin nasıl doğduğunu unutmayarak, onun çalışmakla ileri gideceğini bilerek geleceğe sahip çıkacağız. Ümitlerini bizlere bağlayan herkesi mahcup etmeyeceğimizi buradan ifade ediyoruz. Son olarak göreve geldiğimiz günden bu yana bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta sayın rektörümüze ve üniversite yönetimine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber; Ömer ASLAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.