banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Müftü Açık: Ömrümüzü Din Hizmetine Adamanın Yolu Kardeşlikten Geçer


 Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Kamil OKTAY’ın selamlama konuşması ile devam etti.
Programda kura çekerek kitap dağıtılması heyecana sebep oldu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü İhsan AÇIK; “Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl farklı tema işleyerek Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlamakta, bu yıl da Din Hizmetine Ömrünü Adamış Ömürleri unutmamak hatırlatmak bu tema için seçildi. Müslümanın camiye odaklı bir hayatı olmalıdır. Camiye odaklı hayatı olan bir kişi arkadaşıyla buluşma öncesi vakit tayin ederken öğle namazı, ikindi namazı sonrası diye anlaşır. Hayatımızda beş vaktini üzerinden zamanlama yaparız. Bulunduğumuz şehrin kalbi olan bir vaktimiz, namazımız vardır. Sabah namazı şehrin kalbidir. Sabah namazında cemaatin olmaması bölgenin manevi çöküşü, cami imamının motivasyon düşüklüğüne sebep olur. Şehrin kalbi iyi çalışmadığında etrafta maddi manevi hastalıklar meydana gelir.
Beş vakit arınmaya ihtiyacımız var. Temizlik yapılmadıkça kalp kararıyor. Kalpler karardıkça da insanların kusurlarını arar. İnsanlarda hatalar buldukça Allah’ın yolundan uzaklaşır. Uzaklaşınca insan kardeşim dediği birbirini kırar ve kardeşlik kaybedilir.
Kardeşliğimizi kaybetmek istemiyorsak nefsimize ve şeytana uymayalım. Bizler Ömrünü dine adamış hizmet insanlarını ihmal etmemeliyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Din Hizmetine Adanmış Ömürleri bizlere hatırlattığı için teşekkür ederiz.
Bizler kendi başarımızı test etmek istersek başkalarına bakmadan kendi kendimizi imtihan ederiz. Bulunduğumuz mesleklerde, yaptığımız görevlerde sizi örnek alan insanlar varsa başarı yolundasınız demektir. İyiliğe, kardeşliğe, başarıya ulaşmak için önce birbirimizin hatalarını örtelim. İşte o zaman kardeşlik pekişecek ve hayatımızda başarılı olacağız inşaallah. Allah’a emanet olunuz.” dedi.
 Program sonrası Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil OKTAY İl Müftüsü İhsan AÇIK’a “Cami ve Türk Bayrağı” logolu tabloyu takdim etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.