banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Misbah Hicri okurları ile buluştu

Araştırmacı Yazar ve Şair Misbah Hicri, Mutluluk Uğruna (şiir),Harran şiirleri I Antoloji  Harran Şiirleri II genişletilmiş Antoloji,Tarihinin Adı Urfa ( şehir yazıları deneme, araştırma),Çığlığa,Duran Sözler (şiir),Talihsiz ve Tarihsiz Şiirler (şiir),Efsaneler ve Gerçekler (efsane, anlatı, araştırma),Bini Aşan Hasret (şiir) adlı eserlerinin ardından yayınlanan en son eseri olan  Gönülden Kaleme (Eleştiri, Anı, Makaleler) kitabının tanıtım kokteylinde kitaplarını okurları için imzaladı. Hacı Bekir Sofrasında düzenlenen tanıtım kokteyline Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya'nın yanı sıra çok sayıda şair, yazar ve kitap sever katıldı.
Kitap tanıtım kokteylinin açılış konuşmasını yapan Misbah Hicri böylesi bir günde kendisini yalnız bırakmadıkları için kitap severlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında yayınlanan en son kitabı Gönülden Kaleme adlı kitabı hakkında düşüncelerini dile getirdi. Hicri; Şiir üzerine yapılan değerlendirmeler, roman, deneme ve çeşitli alanlarda yazılmış kitaplar için yazılmış ve yayınlanmış kitapların çok az olduğunu ifade ederek "Kitap eleştirileri çoğu okuyucunun olduğu gibi edebiyat alanında uğraş verenlerin de çok ilgisini çekmemektedir. Edebiyata gönül vermiş, edebiyat dergilerinde bu konulara kafa yoran, yazar ve şairlerin eleştirilerine fazlasıyla yer verilmesi edebiyat anlamında umutlandırıcıdır. Benim eleştiriye olan özlemim işte bu dergilerle başladı.
Bu tür eleştiri yapan, tanıtım yazılarını kitaplaştıran piyasada çok az sayıda kitap bulunmaktadır. Okuma serüveninden yola çıkarak yazdığım bu yazılar, örnekleri ile bir seçki bezemişliği ile edebiyatseverler için önemli bir rehber!
 Ortaokul sıralarında başlayan şiir sevgim, edebiyatı sahiplenmem, beni ilimizde o yıllarda tek olarak bulunan Halk Kütüphanesine götürdü.  Orada her türden, her ilden her ilçeden edebiyatseverlerin oluşturduğu gruplarla yayına sundukları dergilerle tanıştım. Evimize bir gazete değil bir dergi girmesi mümkün değildi. Benim roman, şiir ve hikaye eleştiri sanatını tüm açılımıyla etkilenmem izlenimlerimi yazmama ve edebiyata olan ilgimi, şiir sevgimi, yazı coşkumu ileri safhalara taşımasına bu kurum vesile oldu.
Şiire emek veren, roman yazımında yorulan, sosyal ve kültürel alanlarda gönül gözüyle uğraş verenlerin ürünlerini değerbilirlik, ahde anlamında toplumla tanıştırma, okurların onların tanıması, tanıyan okurların onları yeniden anımsaması görevini yeni kuşaklara sunmayı bir görev bildim.
Tanıştığım şair, yazar arkadaşların, dostların bana imzaladıkları kitapları, bazı dostlar tarafından bana verilen kitapları ve bazen yazarını, şairini tanımasam da görev kabul ettiğim okuyarak onlar hakkında yazı yazmak, toplumla tanıştırmayı bir görev bildim. İster yaşasın, ister bugün hayata gözlerini yummuş olsun, ben onu bir görev olarak kabul ettim ve yeniden anılmalarına vesile olmaya çalıştım" dedi.
 Konuşmasının ardından kitapseverler için kitaplarını imzalayan Misbah Hicri daha sonra kitap tanıtım kokteyline katılan konuklar ile sohbet etti. Edebiyat tutkunlarının bir araya gelmesine vesile olan kokteyl yaklaşık 2 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.