banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Miniklerden Engellilere Anlamlı Destek-VİDEO Haber
Şanlıurfa’da Şehitlik Anaokulu Öğrencileri, engellilere yönelik düzenlenen “Plastik Kapak Toplama Kampanyası’na katılarak örnek bir davranış sergilediler.



Yaşları 4–6 arasında değişen miniklerin engellilere “Umut Olma Yolunda” yaptıkları bu örnek davranış büyüklerin takdirini toplarken, miniklerin topladıkları plastik kapaklar Şehitlik Emin Çavuş Polis Merkezi’ne teslim edildi.



Şehitlik Anaokulu’nun belki de görünüşleri küçük, ancak kalpleri bir o kadar büyük öğrencileri, Okul Müdürü Kenan Sincar’ın öncülüğünde, öğretmenlerinin ve velilerinin yardımıyla destek oldukları kampanyada kısa sürede çok sayıda plastik kapak topladılar.

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak amacıyla başlatılan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Bedensel Engelliler Derneği Şanlıurfa Şubesi işbirliğinde yürütülen “Umutları Çöpe Atmayalım” kampanyasına bir nebze de bizim katkımız olsun” düşüncesiyle hareket eden Urfalı miniklerin topladıkları kapaklar belki de bir engelli için umut oldu.

Toplumda her vatandaş gibi engelli vatandaşlarında yaşam hakkı bulunduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatan Şehitlik Anaokulu Müdürü Kenan Sincar, “Unutmamalıyız ki bizlerde bir gün engelli olabiliriz. Biz bu duyarlılığı oluşturmak amacıyla böyle önemli bir kampanyaya destek vermek istedik. Başta okul velileri olmak üzere öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanya ile şunu öğrencilerimize aşılamak istedik. Engellilere gereken önemi küçük yaştan vermeliyiz. Bu bilinci minik yaşlarda verdiğimiz takdirde büyüdüklerinde engellilere karşı daha duyarlı olacaklarından endişeniz olmasın” dedi.




Minik öğrencilerin ve velilerinin desteği toplanan bir kısım plastik kapak, Şehitlik Anaokulu Görevlisi Mehmet Çevrim tarafından Şehitlik Emin Çavuş Polis Merkezi’ne teslim edildi.

www.balikligol.com




minikler mavi kapak balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.