banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Mehmet Bitmez ve Jarrod Cagwin'den Urfa'da konser VİDEO

Eyyübiye Belediyesi, Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde, UrfaUd bestekarı -müzikolog Mehmet Bitmez ve Amerikalı perküsyon sanatçısı Jarrod Cagwin'ın ortaklaşa olarak sunmuş olduğu “Güneşin Doğuşu” isimli konseriyle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şanlıurfalı Ud bestekarı -müzikolog Mehmet Bitmez ve Amerikalı perküsyon sanatçısı Jarrod Cagwin'ın “Güneşin Doğuşu” isimli konserine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşi Ayşe Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet İnan, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları İsa Kızıldemir, Bekir Sıtkı Akyol, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren muhteşem müzik dinletisi sanatseverleri adeta büyüledi. Birbirinden farklı eserleri kendilerine has üsluplarıyla seslendiren sanatçılara, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşi Ayşe Ekinci ve protokol üyelerinin de zaman zaman eşlik etmesi dikkatlerden kaçmadı. Muhteşem müzik dinletisi sonrası sanatçılarla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Bu soğuk havada içimizi ısıttıkları için sanatçılarımıza sanatseverler adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

“ BU SOGUK HAVADA İÇİMİZİ ISTTILAR”

Resitali zevkle dinlediklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Türkiye'de Ud denilince akla gelen en büyük ustalardan biri şüphesiz Mehmet Bitmez’dir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Jarrod Cagwin ile gerçekten güzel bir ikili olmuşlar. Bu güzel konseri bizlere bahşettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Eyyübiye Belediyesi olarak bu soğuk havada içimizi ısıttıkları için sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

“BELEDİYECİLİK SADECE YOL VE SU DEMEK DEĞİLDİR”

Bu unutulmaz geceye önayak olduğu için konuşması sanatseverler tarafından sık sık alkışlarla kesilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediyeciliğin sadece yol ve sudan ibaret olmadığını belirterek” Belediyecilik, sadece yol ve sudan ibaret değildir. Aynı zamanda sosyal faaliyetlerde de bulunarak insanların gönüllerine hitap etmektir. Hakikaten bu kadim şehirde kültür ve sanat alanında da çok önemli değerlerimiz var. Ve bugün Eyyübiye’den çıkmış bir abimiz var ve kendisi ile birlikte aynı şekilde aynı ritimde hareket eden Jarrod ile güzel bir ikili olarak bizlere güzel bir resital sundular.Bu konseri aslında bir başlangıç olarak kabul edin ve bunun gibi daha güzel işlere imza atacağız. Ve kısa bir zaman sonra da Mehmet Hocam’la birlikte “Anzelha’dan Göğe Yükselen Sesler” adlı çalışmamız olacak. Bu ve buna benzer daha güzel işlere imza atarak sanat ve sanatçının yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Urfalı Ud bestekarı -müzikolog Mehmet Bitmez ve Amerikalı perküsyon sanatçısı Jarrod Cagwin'ın ortaklaşa olarak sunmuş olduğu “Güneşin Doğuşu” isimli konserinden sonra, Zehra Mintaç’ın İki Yolun Buluşması adlı Ebru ve Hat sanatından oluşan sergiyi gezip, yapılan tabloları inceleyerek tablolardan 4 tanesini sanatçıya destek vermek için satın aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.