banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Mehmet Akif İnan düzenlenen panelle anıldı

Memur Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından Merhum Mehmet Akif İnan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda Mehmet Akif’i Anma Paneli düzenlendi.

Programa Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Memur Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, İnan'ın yazar, şair, edebiyatçı ve mütefekkir olmasının yanında Memur Sen'i kurduğunu hatırlatarak, "Mehmet Akif İnan Ağabey ve arkadaşları, Memur Sen’i kurduklarında, Vizyonunu ve misyonunu, “Sendikal mücadelemiz, Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmek adına erdemliler hareketidir” cümlesiyle ifade etmişlerdir." dedi.

Panelde bir konuşma yapan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Akif İnan’ı anmak, çığır açanları anmaktır” diyerek, Merhum İnan’ın yapmış olduğu faaliyetlerden bahsetti. Gündoğdu, “Akif İnan bir çınardır. Çınar’ı bilirsiniz, 3-4 sene boy atmaz fakat yer altında kökleşir. İşte medeniyetin sivil toplumda sendikacılıkta, kökleşen bu çınarının fidanını dikerek, bize mükemmel bir miras bırakmış oldu. Kurduğu sendika konfederasyon ve attığı temellerle, bu güne yön vermeye devem ediyor. İşte demokratikleşmenin önündeki engelleri kaldırmak için ortak akıl mitinglerinin öncüsü olmak, referandumda, bu milletin anası yeterince ağladı, hep vesayetçiler güldü, eğer yüzde elli nokta sıfır sıfır sıfır bir de olsa ‘evet’ çıkmazsa, bu millet ağlamaya devam edecektir." Şeklinde konuştu.

Programın devamında söz alan Merhum Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan, “Ben Akif İnan ağabeyin öz kardeşiyim, fakat öyle inanıyorum ki, onun gerçek kardeşleri bu salonda oturan sizlersiniz. Onun davasına sahip çıkan onun ektiği tohumları yeşerten ve onun gittiği yolda dimdik gidiyor olan sizler, onun gerçek kardeşisiniz. Benzetmek gerekirse, Akif İnan’ı bir çınara benzetebiliriz. Dostluk, kardeşlik, yakınlık, ağabeylik, onun belki dallarıydı. Ama inanınki Akif İnan, koca bir çınar gibi tüm insanlığı kavrayan gövdesi ve gölgesi vardı”

Son olarak Akif İnan’ı kişiliğinden, hayatından, edebiyattaki yerinden ve İslam’a olan duyarlılığından bahsedilen program, Metin Önal Mengüşoğlu, Duran Boz, Üzeyir İlbak ve M. Atilla Maraş’ın yaptığı açıklamalarla son buldu. (İLK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.