banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Karaköprü SODES'li bayanlar sertifikalarını aldılar FOTOĞRAFLI
Başkan Çiftçi, "Sayın Başbakanımız, Hükümetimiz ve Valiliğimiz ile birlikte bu tür projeleri en doruğa çıkaracağız" dedi.



Karaköprü Beldesinde, SODES kapsamında bayanlara yönelik açılan çeşitli dallardaki (Dikiş-Nakış, El sanatları, Okuma-Yazma vb.) kurslar için hizmet veren merkezde Dikiş-Nakış bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları ürünlerin sergi açılışı ve Sertifika töreni yapıldı. Törene Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, AK Parti İl Başkan Vekili Erkan Sözen, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Büyükfırat, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Karavelioğlu, SODES Şanlıurfa İl koordinatörü Abdullah Dut ve çok sayıda davetli katıldı.



FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...



Açılışı yapılan sergide bayan kursiyerlere  hitaben bir konuşma yapan Başkan Çiftçi, "Bu tür sosyal destekli projelerde bayanlarımızın olması çok faydalı ve yararlı olmaktadır, geçmişte okula gidemeyen kadınlarımız bu kurslar sayesinde üretim ve beceri anlamında yeteneği olan insanlarımızı topluma hizmet noktasında bir yere getirmek lazım, Şanlıurfa Valiliğimizde bu konuda müthiş bir çaba içersinde, aslında kurumlar Belediye Başkanlıkları olarak bizlerde mekan olarak asli görevlerimizden ziyade tamamıyla bir binamızı bu tür merkezlere tahsis etmiş durumdayız, amaç nedir insandır, esasında insana hizmet etmek vardır, eğitilmesi, meslek edinmesi ve yetişmesi vardır. Bizim Belediye Kültür Merkezimizde açılan kurslar sayesinde özellikle Kuaförlük bölümünden mezun olan bayanlar Karaköprü beldesinde yaklaşık 10 adet Bayan kuaförü olarak iş yerleri açtılar. Bu tür kurslar sayesinde kadınlar Aile ekonomisine katkıda bulunarak toplumada yararlı olmaktadırlar. İşte bu tür Projelerde istenen asıl amaçta budur, zaten Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hükümetimizin, Sayın Valimizin, bizler Yerel yöneticilerin bakışı ve istediği de aslında budur, bizler hep birlikte bütünlük içersinde bu çalışmaları en doruğa çıkarmamız lazım ki buda görülüyor, bu tür merkezlerimizi de diğer mahallelerimizde yaygın hale getireceğiz" dedi.



Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Karavelioğlu ise "Bayanlarımız bu kurslarda becerilerinin yanı sıra kültürel ve toplumsal gelişmeye de ayak uydurmaları bizleri oldukça sevindiriyor, başarılarının devamlarını diliyorum" dedi.



Daha sonra  Dikiş-Nakış kursu öğrencilerine gelen davetliler tarafından Sertifikaları verildi.



www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.