banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

II. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi Erzurum’da Yapıldı


İlk kongreye ev sahipliği yaparak önemli bir çalışma başlatan Harran Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve fakülte dekanı Prof.Dr. Hasan Akan, Erzurum’daki konreye de “Yaratılış Kongrelerinin önemi ve Yansımaları: “Şanlıurfa Örneği”
konulu bir tebliğle katıldı.
Konuyla ile bilgi veren Prof. Dr. Akan şunları söyledi:
Tevhidin şehri olarak kabul edilen Şanlıurfa’da 30 Kasım-02 Aralık 2017 tarihleri arasında “I. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” tertip edildi. Yaratılışın konu edildiği bu kongre bilim tarihinde bir ilk olmuştur. 2017 yılında düzenlediğimiz Uluslararası Yaratılış kongresinde yaşadığımız serüveni Erzurum’da düzenlenen 08-09 2018 tarihleri arasında düzenlenen ikinci Yaratılış kongresinde anlattık.
Dekan Prof. Dr. Hasan Akan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaratılış konferans ve kongreleri bir ihtiyaca cevap vermek için yapılmaktadır. Bunu hazırlayan sebeplerin başında ortaöğretim ile üniversitelerde evrim lehinde ve yaratılış aleyhinde gençlerin yanlış yönlendirilmiş olması gelmektedir. Geçmişte evrim aleyhinde konuşan din adamları, öğretmenler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve halktan çok sayıda insanlar dışlandılar. Bu tebliğde genel hatlarıyla bu insanların yaşadıkları veya şahit oldukları hadiselere de yer verildi. 1980’li, 1990’lı ve 2000’li yıllarda bu konuda lise veya üniversitelerde, ya da televizyonlarda nesillerimize tek taraflı bilgiler sunuldu. Gerek lise seviyesinde ve gerekse üniversite hayatında gençlerin âleminde tek taraflı eğitimin yaptığı etki ve bıraktığı tesirler nedeniyle yaratılış kongrelerine ihtiyaç duyuldu. Şimdilerde ortaöğretimde zaman zaman yaptığımız konferanslarda bu konuda gençlerin hala yetersiz ve yanlış bilgi sabi olduklarına tanık olundu. Halkın ve özellikle gençlerin evrim ve yaratılış konusunda doğru bilgilendirilmeleri için kongre ve konferanslara ihtiyaç duyuldu. Yaratılış görüşü ile alakalı elde yeterli bilgi ve belgenin olmaması, Şanlıurfa’da ve Erzurum’da böyle kongrelere zemin hazırlamıştır. Yaratılışın konu edildiği bu kongreler bilim tarihinde bir ilk olmuştur.
Prof. Dr. Akan sözlerini şöyle tamamladı: “Evrim Mayınlı bir konudur. Dokunan yanıyor!.Politikacıların alan açılımı yapması lazım ve herkes özgür konuşabilmelidir. Bilim dünyası yaklaşık iki yüz yıldır ateizmi esas alan pozitivist felsefenin tesiri altındadır. Bütüncül düşünceye ihtiyaç vardır. Bilimin metotları çerçevesinde yaratılış hakikatinin değerlendirilmesi de gerekir.Evrim görüşünün ideolojik düşüncelere alet edilmesinin önüne geçilmesinde önemli adımlar attık. Harran Üniversitesi olarak geçen sene bir ilki başardık ve Uluslararası Yaratılış kongresini düzenledik. “Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir” kaidesinden yola çıkarak, Erzurum’da bu hafta düzenlenen Yaratılış kongresinin ikincisinin yapılmasına da vesile olmamız bizi son derece mutlu etti.
“III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” 2019 yılında Iğdır Üniversitesinde yapılması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.