banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

“İdeal İnsan Son Peygamber'in (sas) Hayatı” konulu yarışma


Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Son Peygamber Platformu ile birlikte düzenlediği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları - 3”, tüm Türkiye ve dünyada başarıyla tamamladı.

En Büyük Katılımlı Sivil Yarışma

7'den 70'e her yaştan okuyucunun  ilgi gösterdiği  yarışmaya Türkiye'nin 81 ilinden ve internet yoluyla dünyanın her yerinden 264 bin 929 kişinin katıldı. Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri ve 9 ilçesinde Coşanlar, Gülzar ve Murad-Der  gibi sivil toplum örgütlerinin organizasyonunda gerçekleştirilen yarışmaya    Şanlıurfa'da toplam 2 bin 591 kişi katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışma, Türkiye'deki en büyük katılımlı sivil yarışması olarak kendisine ait rekoru tazeledi. “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının” ilmihal konulu olan ilkine Türkiye'den 87 bin 014 kişi, Kur’an-ı Kerim meali konulu olan ikincisine ise toplam 174 bin 399 kişi müracaat etmişti.

Mahkumlar ve Engelliler de Katıldı
Yarışmaya aynı anda Türkiye’nin değişik yerlerindeki 109 cezaevinden toplam 7 bin 282 mahkum katılma fırsatı buldu. Ayrıca onlarca engelli de hem online hem de sınıflarda yarışmaya dahil oldular.

Dev Organizasyon
Soruların uzmanlar tarafından hazırlanmasından Türkiye’nin 81iline dağıtılmasına kadar tüm süreci tamamen özgün şekilde organize edilen yarışma; Türkiye genelinde 81 ilde, 679 ilçede, 1.238 okul ve 11 bin 571 sınıfta, 11 bin 723 gözetmen ile birlikte düzenlenen sınava 7'den 70'e herkes katılma imkanı buldu. 14 yaş altı yarışmacılar 80 soruyu, diğer yarışmacılar ise 100 soruyu 120 dakikada cevapladı. Sınavda, yaş ve ihtisas durumuna göre toplam 5 ayrı kategoride kayıtlar alındı.

“İdeal İnsan Son Peygamber'in (sas) Hayatı”

“İdeal İnsan Son Peygamber'in (sas) Hayatı” konulu yarışma “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi / Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, hem okullarda hem de online olarak internet ortamında gerçekleştirildi.
Yarışma ile, ideal insan Peygamber Efendimizin (sas) hayatını sahih kaynaklardan okumak, O’nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflenirken, okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, anlayan, düşünen ve okuduğu bilgiyle hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkın, özellikle gençlerin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak gayesiyle düzenlendiği bildirildi.

Büyük Ödül Umre

AKRA FM’in iletişim, Burak Tur'un ana sponsorluğunu yaptığı yarışmaya Türkiye genelinde 100'e yakın kulüp, yüzlerce dernek, kurum ve kuruluş destek verdi. Yarışma sonucunda dereceye gireceklere toplamda 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar, 18 bin TL para ödülü takdim edilecek. Ayrıca her ilin dereceye giren yarışmacılara toplamda binlerce ödül verilecek.
Türkiye genelinde dereceye girenlerin ödülleri, 03 Mayıs 2015 tarihinde büyük ödül gecesinde takdim edilecek.

Başkan Adem Öztürk'ten Teşekkür

Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk yaptığı açıklamada; “Heyecan ve coşku içerisinde bir sınavımızı daha başarıyla gerçekleştirdik. Hem tertip heyetimiz hem de yarışmacılarımız, hayır yarışında birİNCİ olmak için kıyasıya gayret gösterdi. Organizasyona katkı sağlayan ve katılan herkese ayrı ayrı tebrik ve teşekkürlerimizi iletiyorum." dedi.

Yarışmanın Şanlıurfa ayağını organize eden Coşanlar Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübünün yarışma koordinatörü Halil KARDAŞ ise, bu coşku dolu hayır yarışına katılan yarışmacılara ve özellikle katkı veren gözetmenlere teşekkürlerini iletti.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de sınava giren yarışmacıları ve sınav organizasyon heyetini ziyaret etti.

Online İngilizce Sınav 7 Haziran 2015’te

Ayrıca 7 Haziran 2015 Pazar günü İngilizce dilinde “Muhammad / Martin Lings” kitabından sınavın tüm dünyaya hitap eden, ikinci online kısmı gerçekleştirilecek. İngilizce yarışma için kayıtlar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.