banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Harran Üniversitesinin acı günü, Prof. Hasan Hüseyin Tunçbilek hayatını kaybetti

Uzun yıllar Şanlıurfa’da bulunarak birçok hizmetlere imza atmış, üniversitenin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan Prof.Dr. Hasan Hüseyin Tunçbilek’in cenazesi İstanbul’da defin edilecek.

Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı dileriz.


Prof. Dr. Hasan Hüseyin Tunçbilek kimdir.

1951 yılında Afyon'un Sinan paşa Kazası’nın Savran Kasabası’nda doğdu. İlk tahsilini Savran'da yaptı. Ardından hıfzını ikmal etti ve bu arada özel Arapça dersleri aldı. 1972 yılında Konya İmam-Hatip Okulu'ndan mezun olduktan sonra, 1973 yılında Muğla Turgut Reis Lisesi'ni dışarıdan bitirdi. Diyanet İsleri Başkanlığı bünyesinde iki yıla yakin Kur'an Kursu öğretmenliği ve imam-hatiplik yaptıktan sonra, 1974 yılında girdiği Ürdün Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden 1978'de mezun oldu. Öğrenciliği esnasında Ürdün'ün başkenti Amman'da Vakıflar Bakanlığı bünyesinde imamlık görevinde bulundu. Lisansüstü çalışmalarına başladığı Mekke Ümmü'l-Kurâ Üniversitesi'nde Kelâm Dalı’nda 1990 yılında doktorasını tamamlayıp yurda döndü. 1992 yılında Harran Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 12.04.2004 yılında Doçentlik unvanını aldı. Arap Dili ve Belâgati Anabilim Dalı Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı da yapmış olan H. Hüseyin Tunçbilek, halen ayni fakültede Kelâm Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Evli olup dört çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.