banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Halil İbrahim Buluşmaları başlıyor

“İnsanlık İçin Hep Birlikte” sloganıyla düzenlenen buluşmalar bu yıl da geleneksel hale gelen İyiliğin Kalbine Yürüyüş’le başlayacak. Sarayönünden başlayıp Balıklıgöl Platosunda bitecek olan yürüyüşün ardından, aynı zamanda buluşmaların basın sponsorluğunu üstlenen Anadolu Ajansı tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Merhamet Eli” adlı Fotoğraf Sergisine geçilecek.

Balıklıgöl Amfi tiyatroda gerçekleştirilecek olan açılış töreninde Kur’an-ı Kerim Tilaveti, protokol konuşmaları, İyilik Ödülleri’nin takdim edilmesinden hemen sonra Hatay Medeniyetler Korosunun burada bir konser verecek.

Buluşmaların ikinci günü Balıklıgöl Dergah Camiinde sabah saat 06.00’da verilecek olan tirit ziyafetiyle başlayacak ve saat onda Gazezoğlu Kültür Merkezindeki Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezinin hazırladığı Medeniyetler Belgeseli ve Sergisi ile devam edecek. Serginin ardından da “Hz. İbrahim’in Aydınlığında Medeniyetler Beşiği Urfa” adlı panel Prof. Dr. Bekir Karlığa başkanlığında yine Gazezoğlu Kültür Merkezinde yapılacak.

Yine aynı gün öğlenden sonra Sabri Kürkçüoğlu’nun “Urfa’dan Yansımalar” adlı resim sergisi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının Katkılarıyla yapılan Şanlıurfa Tanıtım Merkezinin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi ve tanıtım merkezinin açılışı Dergah Camii Şadırvanlı Avluda gerçekleştirilecek.

Saat 16.00’da ise, OSM Ortadoğu Hastanesinde yapılacak olan toplu sünnet şöleniyle de buluşmalarda iyiliğin kalbine dokunulacak. Buluşmalarda son olarak Şanlıurfa’daki misafirperverliğe vurgu yapacak olan Halil İbrahim Sofralarıyla Şanlıurfalılar Misafirleri Evlerinde ağırlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.