banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Halil İbrahim aşkına tirit ziyafeti

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Platosunda sabah namazının ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Buluşmalar kapsamında katılımcı, konuklar ve vatandaşlarla tirit yemeğinin paylaşılmasının amaçlandığı, Tirit Ziyafeti için 2,5 ton et, 10 bin ekmek, 500 kg yoğurt, 400 kg limon, 500 kg biber ve 100 kilogram sarımsağın kullanıldığı yemek saat 06.00’dan itibaren vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.

Şanlıurfa Valiliğinin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen Tirit Ziyafetine katılan Vali Celalettin Güvenç, Mevlidi Halil Camii’nin İmamı’nın okuduğu duanın ardından; Hz. İbrahim’in vazgeçilmez yemeği olan tiridi vatandaşlara ikram etti.

Vali Celalettin Güvenç, 6. Halil İbrahim Buluşmalarının güzel etkinliklerle devam ettiğini belirterek, “Dün coşkuyla yerli ve yabancı misafirlerimizle yürüyüşümüzü yapıp ödül törenimizi gerçekleştirdik. Hatay Medeniyetler Korosunu dinledik. Şanlıurfalılar etkinliğe çok yoğun ilgi gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne de Dergah’ta sabah namazı ve tirit ziyafeti ile başladıklarını anlatan Vali Güvenç, “Gene Şanlıurfalılar hep burada hepsine teşekkür ediyoruz. Tirit Hz. İbrahim Peygamberin en sevdiği yemeklerden birisi biz de onun sevdiği yemeği zaman zaman Urfalılarla paylaşıyoruz. Zevkle paylaşıyoruz. Günün hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Celalettin Güvenç, kazanın başına geçerek vatandaşlara tirit ikram ederken, vatandaşlarla ve konuklarla birlikte yapılan yemeğin tadına baktı. Burada Vali Güvenç’e Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, yerli ve yabancı misafirler eşlik etti.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.