banner2
Öne Çıkanlar Hızlı Cüz Okuma Hatmi Şerif cüz 1 Şanlıurfaspor 1- 4 Pendikspor Paylaşan Eller Sivas 4 Eylülspor Ak Parti Şanlıurfa nın Karaköprü İlçesi belediye başkanı aday adayları belli oldu.

Haleplibahçe'de imece usulü ile camide iftar VİDEO

Organizatörlüğünü cami imamı ve cami bayan vaizinin üstlendiği, tüm masraflarının mahallelinin karşıladığı iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı.

 

 

Geleneksel hale getirdikleri halk iftarının ikincisi düzenlediklerini ifade eden Cami İmamı Halil Şeffaf; “Bu yıl ikinci kez iftar düzenliyoruz. Geçen yıl 600 kişiyle iftar ederken bu yıl bin kişiden fazla katılım oldu. İnsanları bir arada görmek, birlikte iftarlamak bize huzur veriyor. Camide bir araya gelmek ve toplanmak farklı bir duygu. Camilerde cemaatle namaz kılmak önemli. Yemeğimizin menüsünde tepsi kebabı, lahmacun, içli köfte, mahalli yemekler, imece usulü ile toplanan yemekler var. 125 kilo et, 250 kilo patlıcan ve diğer malzemelerle yemeğimizi yaptık. Yemeği tamamen mahalleli ve gönül ehli insanlar karşıladı. Allah mahallelimizden razı olsun. Bu benzeri etkinlikleri camide düzenleyerek camilerin hayatımızın merkezinde olmasını istiyoruz. Huzurun adresi camilerdir. Camilerimiz dolsun, kahvehanelerimiz hafiflesin. Cezaevleri ve hastaneler boşalsın, evler huzurla dolsun. Bu iftarımıza öncülük eden vaizemiz Hülya Anıl hocamıza yemeği hazırlayan mahalleli hanımlarımıza ve iftarımıza katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Çok anlamlı ve güzel bir iftar açtıklarını belirten Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık; “Ramazan ayını yarıladık. Mahalleliyle, toplumla beraber, mahalleli hanımların hazırladığı iftarda buluşmak çok güzel bir duygudur. İftarı hazırlayan mahallelilerden, hocamızdan, vaize hocamızdan Allah razı olsun. Çoluk ocuk hep beraber iftarımızı açtık. Bundan daha duygulu ve güzel bir şey olamaz. Şanlıurfa’ya yakışır bir sofra. Halil İbrahim sofrası olan bir şehir. Her mahallemizde buna benzer şeyler oluyor” dedi.

 

Camilerin ibadet yeri olduğu ancak iftar adı altında yemek camide yemek yenilmesini nasıl değerlendiriyorsun sorusu üzerine Müftü Açık; “Camiler adı üstünde toplanma yari. Tefekkürün, zikrin ibadetin yapıldığı yerdir. Birde Müslümanların dertlerinin faaliyetlerinin yapıldığı yerdir. İftar ise buna uygun bir yer. İftarda bir ibadettir. Birlikte camide yapılması caminin ruhuna uygundur” dedi.

 

İftar yemeğine Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve 1000 kadar mahalleli katıldı.

Haber: Ömer ASLAN / www.balikligol.com

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.