banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Güllüce, Şehir Kimliği Çalıştayına katıldı

    Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bakan Güllüce, Çalıştayın düzenlenmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, çalıştayın Şanlıurfa’da gerçekleştirmesinin anlamına büyük olduğunu kaydetti.

BAKAN GÜLLÜCE, ŞANLIURFA’YI DÜNYANIN TANIMASI GEREKİYOR

 Şehir kimliğini nasıl canlandırılması ve Şanlıurfa için neler yapabilirin çalışmasını başlattıklarını ifade eden Bakan Güllüce, “Şanlıurfa’nın kimliği Hz. İbrahim peygamberden bu yana belli ama bu kimliği hem Dünya, Türkiye ve birçok yerde çıkartmak için çalışmak gerekiyor. Küllenmiş olan bazı bilgiler ve değerler var ise bunları da ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

“Şanlıurfa’da doğup büyümek çok büyük bir kısmet” diyen Güllüce, “Urfalı olmak Hz. İbrahim’e layık olmayı gerektiriyor. Türkiye’de son 300 yıldır öz kimliğinden ve etnik kökeninden kaçan bir gençlik var. Bu dil, din ve inanç için geçerli bir durum. Son yıllarda bu algıyı değiştirdik. Allah bizi bilmediklerini öğrenen, bildiklerini de paylaşanlardan eylesin” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜVENÇ, MART AYINDA ŞANLIURFA’NIN TARİHİNİ VE GELECEĞİNİ KONUŞACAĞIZ

Şanlıurfa’nın şehir kimliği üzerine ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Güvenç, “ Mart ayında da Yazarlar birliği ile Şehir tarihçilerini Şanlıurfa’da buluşturacağız. Tarih yönden Urfalı ve farklı illerden gelen uzmanlarla Şanlıurfa’nın tarihi ve geleceğini konuşacağız. Bu toplantılar Türkiye’deki gelişim ve değişimi göstermektedir” dedi.

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürüyle her yerinin hazine olduğunu vurgulayan Başkan Güvenç, “Göbeklitepe’si, Şuayip Şehri, Konakları, Camileri ve çok çeşitli varlığı ile tarihi konuda söylenecek çok şey var. Yapılacak çok şey var. Bu şehre herkes sahip çıkıp el vermeli herkesin fedakarlık göstermesi lazım. Herkesin taşın altına ellerini sokması lazım. Hiçbir Belediye Başkanın, Devlet Reisinin ellerinde sonsuz kullandığı bir kaynak yoktur. Maharet ellerindeki ile en iyisini üretmek. Bunun içinde toplumsal destek, toplumsal şuur ve toplumsal bilinç üst düzeye çıkarılmalıdır. İnşallah bu toplantı ve bu çalıştay bunlara ışık tutar. Bakanlığımızın davet edeceği üst düzey Akedemisyenler ve konun uzmanları bizlere yardımcı olacaktır. Urfa’nın heryeri bir hazinedir, yeterki el atalım, yeter ki müdahale edelim. Tüm konuklarımıza teşrifleri için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Üşüyorum, Yardım Edin’ kampanyası kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Lojistik Merkezine geçerek, incelemelerde bulunmak üzere çalıştaydan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.