banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Eyyüp Nebi Sabır Günü Etkinlikleri Cumartesi

Bu yılın sabır, sadakat ve Vefa ödülünü alacaklar belirlendi. Sabır ödülünü İbrahim Demirel, Sadakat ödülünü Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes ve Vefa ödülü ise Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi alacak.

Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyüp Nebi Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği 11. Uluslararası Eyyüp Nebi Sabır etkinlikleri 15 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Bu yılın sabır, sadakat ve Vefa ödülünü alacaklar belirlendi.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen sabır etkinlikleri bu yıl da görkemli geçmesi bekleniyor.
Bu yıl onbirincisi düzenlenecek olan sabır etkinliklerinde ödülleri yaşadıkları ve ölümleriyle ülke gündemini meşgul eden kişilerden oluşuyor.

Eyüp Nebi beldesinde yapılacak olan 11. uluslararası sabır etkinliğinde bu yıl 3 dalda ödül verilecek. Vefa, Sabır ve Sadakat ödül olarak açıklandı.

Hz. Eyüp Peygamber Sabır ödülü; bulunduğu minibüste silahlı saldırıya uğrayan 7 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel'in babası İbrahim Demirel’e, Sadakat ödülü büyük vefa örneği sergileyin Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes’e, Vefa ödülü ise yaklaşık 40 yıl sürgün yaşayan ve ülkesine döndükten sonra Cumhurbaşkanı seçilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilecek.

Mısır Büyük Elçilikle Şanlıurfa arasındaki irtibatı da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu sağlıyor.

Tertip komitesi Başkanı Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve Eyyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım tarafından kararlaştırılan sabır ödülleri 15 Eylül Cumartesi günü akşamı yapılacak etkinliklerde verilecek.

Tertip Komitesi tarafından ayrıca Eyüp Nebi Beldesine katkı sağlayan Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e plaket verileceği öğrenildi.

Her yıl Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyyüp Nebi belde belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklere 40 ila 50 bin civarında turist tarafından ziyaret ve katılım gösteriyor.


Bu yıl onbirincisi düzenlenecek olan Dünya Sabır Günü etkinliklerinin 15 Eylül Pazar günü saat 16.00`da Eyüp Peygamberin makamının da bulunduğu Eyüp Nebi beldesinde başlayacak ve çeşitli etkinlikler saat 23.30’a kadar devam edeceği bildirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ve Muhammed Nur Doğan sabır gününe özel panele katılacak.

Ardından sabır pilavı ikramı, Grup Yunus Emre konser verecek. Sinevizyon gösteriminin ardından ödüller sahiplerine dağıtılacak. Aynı gün akşam saat 20.45’de sanatçı ve saz ekibi bir konser verecek.

Sabır günü etkinliğine Bakan Faruk Çelik’in yanı sıra milletvekilli, işadamları, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.