banner2
Öne Çıkanlar Suriye Diyarbakır Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta

Ertuğrul Günaydan Sırp yönetmene tavır

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturicanın jüri üyesi olması sebebiyle Altın Portakal Film Festivaline katılmayacağını söyledi.

TEPKİLERE DUYARSIZ KALMAM MÜMKÜN DEĞİL

Kusturicanın Balkanlarda yaşanan savaş sonrası insani değerlere karşı anlamsız bir tavır aldığını söyleyen Bakan Günay, Bütün bu şu anda kamuoyunda yükselen tepkilere duyarsız kalmam mümkün değil. O yüzden katılmayacağım. diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çin Başbakanı Wen Jiabaonun katılımıyla Conrad Otelde düzenlenen Kültür ve Sanat Camiasından isimlerle yapılan sohbet toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

HEPİMİZİ ÜZDÜ

Bu gün başka bir konuyla ilgili Antalyaya gideceğini ancak Altın Portakal Film Fesitvaline gitmeyeceğini belirten Günay, gerekçesini ise şöyle açıkladı:

Kusturica: Türkiyeyi seviyorum

Eleştirilerin odağındaki isim Emir Kusturica Türkiyeye geldi. Sırp yönetmen Kusturica, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın boykotuyla ilgili olarak şunları söyledi: Bu konuda yorum yapamam ancak ben Türkiyeyi seviyorum. Daha önce de geldim. Türkiyenin çayı çok güzel, burada çay içmek istiyorum. Ben ülkemi tanıtmak için buradayım. 

Çünkü önemli bir sinema adamı Emir Kusturica. Balkanlarda yaşanan iç savaş sırasında sadece kendi halkının duyarlılıklarına karşı değil, savaş konusunda da ortak insanlık dünyasının benimsediği değerlere karşı olumsuz, anlamsız bir tavır aldı ve hepimizi üzdü. Ben Balkan savaşı sırasında savaş içinde Bosnaya birkaç kez gitmiş arkadaşlarınızdan birisiyim biliyorsunuz. Bütün bu şu anda kamuoyunda yükselen tepkilere duyarsız kalmam mümkün değil. O yüzden katılmayacağım.

Altın Portakal Film Festivaline Bosna Hersekte yaşanan soykırımı savunduğu iddia edilen Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturicanın jüri üyesi olarak davet edilmesi üzerine kamuoyunda büyük tepkiler yaşanmıştı. Semih Kaptanoğlunun da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, Kusturicanın jüri üyesi seçilmesine tepki göstermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.