banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Dünya Orman ve Şiir Günü programı düzenlendi


        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda, Şanlıurfa
Büyükşehir Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 21 Mart Dünya Orman ve Şiir Günü programı düzenledi.

     Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, , Fransa’nın başkenti Paris’te UNESCO Binasında yapılan Nevruz bayramında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu etkinlikle Avrupa'ya damgası vurduğunu ifade etti.

 Ağaçların insan yaşamına etkisinden bahseden Güvenç, şunları kaydetti.

"Şanlıurfa artık daha yeşil ve yeşillendirmek için daha çok çalışıyoruz. GAP Havalimanından kent merkezine geliş güzergahı artık yeşillenecek. 2014 yılında 15 Bin dekar alanda Orman Genel Müdürlüğümüz çalışma yaparak 1.5 Milyon ağaç dikildi, teşekkür ediyorum. Orman Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesine verilen 500 Bin ağacı Büyükşehirdeki arkadaşlarımız dikerek Şanlıurfa’nın daha yeşil bir kent olması için çalışmalarını devam ettiriyor. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak 1 Milyon 80 Bin TL yatırım yaparak sadece ağaç ekimine bütçe ayırdık. Orta refüjlerde, park, bahçe, ilçelerin girişlerini yeşillendirdik. İnşallah bu ağaçları gözümüz gibi koruyarak, bizden sonraki nesillerin daha yeşil bir ortamda yaşamasını sağlayacağız"

     Başkan Güvenç, daha sonra öğrencilerin isteği üzerine Şair Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiirini okudu.

     Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine yönelik okullarda düzenlenen yarışmalarda kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu.

    Programa Güvenç'in yanı sıra Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.