banner2
Öne Çıkanlar Karaköprü PTT 1. Lig hava durumu ak parti Elias Jelert Kristensen

Dostlar Meclisi, fetih gününde fethedilen yerde toplandı
28.Toplantının konuşmacıları arasında yer alan Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, İstanbul’un fethinin 559.yıldönümüne atıfta bulunarak, “Fatih Sultan Mehmet, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak hünerini gösterdi. Şimdi sıra bizde, fethedilmeyi bekleyen 6 milyar gönül var” dedi.
Siyaset, bürokrat, yargı, medya, ilahiyat ve iş dünyasında seçkin isimlerin yer aldığı Dostlar Meclisi’nin 28. Toplantısı Fatih Belediyesi’nin Topkapı Kaleiçi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Söz konusu meclisin koordinatörü Av.Remzi Yedikardeş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada her ay toplanan meclisin yaz mevsiminin gelmesi nedeniyle toplantılarına Eylül ayına kadar ara verdiğini söyledi. Her toplantıda farklı isimlere söz verip onların bilgilerinden yararlanıldığını hatırlatan Av.Yedikardeş, “Toplantılarımıza ortalama 100 dostumuz katılıyor. Gördüğüm her yüz beni ayrı ayrı mutlu ediyor. Bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi. Av.Yedikardeş, Dostlar Meclisi’nin 28.Toplantısı’na Dr.Yıldıray Yedikardeş’in ev sahipliği yaptığını sözlerine ekledi.
Daha sonra söz alan Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan ise, toplantının yapıldığı tarihin özel bir anlamı olduğunu belirterek şöyle dedi: “Tam 559 yıl önce Fatih Sultan Mehmet Han, işte hemen yanı başımızda bulunan bu surlardan içeri girerek İstanbul’u fethetmiştir. Dünyada bir hünerden bahsedilecekse 21 yaşındaki bir gencin imkansız gibi görünen bir savaşı kazanması değil. Ya nedir? Bir şehri yaşanabilir kılmaktır. İstanbul, 1204’teki gibi Haçlı ordusu tarafından işgal edilmemiştir, yağmalanmamıştır. 29 Mayıs 1453’de insanlar zulme uğramamış, inancından dolayı kesilmemiştir. Mekke’nin fethi, Medine’nin fethinde nasıl davranılmışsa İstanbul’un fethinde de aynen öyle davranılmıştır. Bugün dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğimiz, cami ile kilisenin aynı avluyu paylaştığı bir manzaraya İstanbul’da şahit olmak mümkündür.”
Fatih Sultan Mehmet Han’ın sergilediği bu tavırla insanların gönlünü fethederek önemli bir hüner sergilediğini hatırlatan Nevzat Bayhan, her insanın bir şehir olduğunu ve bugün dünyada fethedilmesi gereken daha 6 milyar insanın bulunduğuna dikkat çekti. Bayhan, insanların gönlünün fethedilmesinin her müslümanın görevi olduğunu ifade etti.
BAAS REJİMİ BİTECEK
Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan ise, Suriye’de yaşanan olaylara değindi. Baas rejiminin en temel malzemesinin yalan olduğunu belirten Özcan, bu nedenle Suriye hükümetinin katliamları sürekli inkar ettiğini anlattı. Baas rejiminin önemli propaganda gücüne sahip olduğunu bildiren Özcan, şöyle devam etti: “Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Yarın kıyamette herkes bunun hesabını verecektir. Baba Esad, 100 binden fazla insanı öldürttü. Oğul Esad da onun yolunda gidiyor. Arap Baharı’nın merkezi olduğu için Suriye’deki olayların biran önce sona ermesi çok önemli. Ama görünen o ki olaylar, katliamlar bir bu kadar daha devam edecek. Propagandanın aksine bu rejim İsrail’in bekasının garantisi.”
ALKOL BEYNİ FELÇ EDİYOR
Prof.Dr.Musa Tosun da, alkolün soyut düşüncenin düşmanı olduğunu söyledi. Alkol alan bir insanın beyninde geçici felç yaşandığını ve o durumda iyiyi, kötüyü ayırt edemediği için yanlış işler yaptığını kaydetti. Alkolün, insanı insan yapan ahlaki değerleri ortadan kaldırdığını vurgulayan Prof.Dr.Tosun, bir çok kavganın soyut düşünceyi bir tarafa bırakıp somut düşünceye bakılmasından kaynaklandığını anlattı.
Dostlar Meclisi’nin 28.Toplantısı, şiirler ve Eyyüp Aktaş Hoca’nın Kuran-ı Kerim okumasıyla sona erdi. Tarihi surların dibinde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektiren dostlar, Eylül ayında yeniden bir araya gelmek üzere birbirleriyle vedalaştılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.