banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Dijital medya okuryazarlık eğitimi


Siverek Belediyesi, Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Siverek Meslek Yüksekokulu’nca hazırlanan “Dijital Okuryazarlık Güvenli Ticaret-Güvenli Gelecek Projesi” kapsamında kentteki kadınlara yönelik eğitimlere başlandı.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın da katıldığı açılış töreninde projenin amacı anlatılarak tanıtımı yapıldı.
Atölyelerde katılımcılara dijital medyanın kullanımı konusunda bilinç kazandıracak eğitim imkânı sunulurken eğitimde ailelere çocuklarının oynadığı oyunları, izlediği dijital kanalları, katıldığı sosyal paylaşım sitelerindeki zamanını faydalı geçirmelerine yardımcı olacak bilgiler verilmesi hedefleniyor.
Siverek Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Doçent Doktor Selminaz Adıgüzel, dijital okuryazarlık eğitiminin e-ticaret ve e-pazarlama alanlarında devam edeceği müjdesini verdi.
Fakülte binasında hazırlanan atölyeleri gezen Başkan Çakmak, projeyi desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek kursa katılan tüm kursiyerlere başarılar diledi.
Toplum ve aile hayatındaki mutluluğun bilinçli kadınlarla mümkün olduğunu dile getiren Çakmak, “Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak her alanda kendilerini eğitmelerini sağlamamız gerekiyor. Bilinçli toplum ancak bilinçli kadınlarla mümkündür ki toplumsal huzuru da ancak bu şekilde yakalayabiliriz. Biz de bu anlamda bu tür eğitimlerle kadınlarımızın kendilerini eğitmelerine katkı sağlıyoruz. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi.
Açılışa Çakmak ve Adıgüzel’in yanı sıra Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, Dekan Yardımcısı Ragıp Görgün, öğretim üyeleri Hasan Bardakçı, Mücahit Çitil, Abdülkadir Barut, öğretim görevlileri Mustafa Alpsülün, Hasan Celal Balıkçı, Furkan Demirtaş, Kasım Ertürk, Hüseyin Demirbağ ile Mustafa Karadağlı katıldı.
Eğitim sonunda katılımcılara değerlendirme sınavı uygulanarak katılım sertifikası verileceği belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.