banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Coşkun; Sözleşmeli Öğretmenliğe Darbe Üstüne Darbe

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Sözleşmeli Öğretmenliğe Darbe Üstüne Darbe vurulduğunu söyledi.

         

                     Sendika adına açıklama yapan Coşkun; 4 Mayıs 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığını devralan Nimet Çubukçu’nun ilk sözlerinden biri bir daha sözleşmeli öğretmen alınmayacağı ile ilgiliydi. Bu haber o tarihte gündeme bomba gibi düşmüş ve “nihayet sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ile ilgili ilk somut adım atıldı.” değerlendirmelerine sebep olmuştu.  Ancak sonuç ne yazık ki, yine hüsran oldu. Sözleşmeliden kadroya geçen her öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmen alınmaya devam edildi. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu ikililiğin ortadan kaldırılması için bir taraftan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için mücadele ederken,  diğer taraftan kadrolu öğretmenlerin mali ve özlük haklarındaki farklılıkları ortadan kaldırmaya çalıştık.

                     Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili bu sorunlar yetmiyormuş gibi, Şanlıurfa’da boşalan sözleşmeli kadrolara yapılacak atamalar için belirlenen kontenjanlardaki dağılım garabeti eğitim çalışanlarının moralini bozdu. Şanlıurfa il genelinde açığın en fazla olduğu branşlar için en az kontenjan ayrılması istatistik bilimini yerle bir etti.

Şanlıurfa’daki branş bazındaki açıklarla verilen kontenjanları gösteren tablo şu şekildedir.

S.N.

BRANŞ

MEVCUT İHTİYAÇ

(Yaklaşık)

VERİLEN KONTENJAN

1

Okul Öncesi Öğretmenliği

800

337

2

Branş Dersleri Öğretmenliği

5800

85

3

Sınıf Öğretmenliği

200

128

4

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği

155

7

 

                     Bakanlık tarafından açılan kontenjanlara müdahale şansımız yok, bunu kabul ediyoruz ki, zaten ilimiz hemen her dönem en fazla öğretmenin geldiği bir yer. Ancak tasarrufu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan bir konuda böyle bir hatanın yapılması kabul edilemez.

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile yaptığımız görüşmede, Şube Başkanımız İbrahim Coşkun, bu dağılımın ihtiyaca hizmet etmediğini, her kademedeki öğretmene aynı aciliyet içerisinde ihtiyacımız olduğunu, ancak branş derslerindeki açığın dağ gibi büyüdüğünü belirtmiştir. Milli Eğitim Müdürü Şahin, Bakanlıkla irtibata geçip düzeltmeye çalıştıklarını ancak, sistemin kapatılıp kontenjanların ilan edilmesinden dolayı, müdahale edemediklerini belirtmiştir.

Bizim için her kademedeki öğretmen açığı sorundur. Ancak acil eylem plânları hazırlanırken, tedbirler en acil olandan başlar. İlimiz de ne yazık ki, acil eylem plânlarının anavatanıdır. Böyle bir hatanın bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz dedi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.