banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

 

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, din görevlilerine seslenerek görevleri ile ilgili ihtiyaç duydukları bütün desteği valilik olarak vereceklerini belirtti.

Vali Koçak, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmasına görevlilerin hicri yeni yılını tebrik ederek başladı. Vali Koçak, ayrıca hac görevini ifa eden din görevlilerinin hac ibadetlerinin Allah katında makbul olmasını dileyip tebrik etti. Ayrıca normal eceliyle vefat Mardinli iki hacımız ile Suudi Arabistan’da meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden hacılara Allah’tan rahmet diledi.

Vali Koçak, din görevlilerine il genelindeki genç nüfus sayısını oranlarla belirterek gençlerin ne kadarına ulaşılabildiği konusunda rehberlik edici bilgiler verdi. Kur’an Kursu faaliyetlerine değinen Koçak, gerek yaz Kur’an kursları gerek güz döneminde yapılan faaliyetleri takdir ettiğini, ancak; bunların yeterli olmadığını kaydetti. Bu faaliyetlerin daha da artırılarak devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Koçak, ayrıca mahallelerde (mülga köylerde) kadınlara yönelik Kur’an kursları açılması konusunda talimatının olduğunu ve bu hususta gerekli desteklerin Valilikçe yapılacağını görevlilere bildirdi. Her din görevlisinin bulunduğu mahallede dezavantajlı guruplarda bulunan kesimlerle ilgili Valiliğin başlattığı proje çalışmalarına katkı sunmaları gerektiğini ifade etti.

Mardin Valisi Koçak, camilerde bayanlara tahsis edilen mekânların nezih ve düzenli olmasını, ayrıca engellilere yönelik din hizmetleri ve Kur’an kursu faaliyetlerinin üzerinde önemle durulmasını tembih etti. Vali Koçak, din görevlilerine, kendilerini mesleki bilgi ve çağın gereklerine uygun iletişim konularında daha iyi yetiştirmelerini tavsiye etti. Koçak, “Peygamber Efendimiz, ‘İki şey ıslah olursa toplam da ıslah olur, onlar bozulursa toplum d a bozulur’ diyor. Bunları ulema ve ümeradır. Eğer bu iki kesim görevini yaparsa toplumda huzur olur.” dedi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftası camileri hayatın merkezine, şehirlerin kalbine taşımak amacıyla “Camiler Haftası” olarak kutlandığını hatırlattı.

Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflendiğini kaydeden Coşkun. “Camiler Haftası’nın son yıllarda belirli bir tema etrafında kutlanması, bir yandan camilerimizin fiziki şartlarının yeniden gözden geçirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmasına, diğer yandan da engelli, çocuk, genç, kadın gibi farklı toplum kesimlerinin camiyle daha fazla buluşabilmesi için kampanyalar düzenlenmesine vesile olmuştur. Bu yıl ise dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler Haftasının teması ‘Cami ve Namazla Diriliş’ şeklinde belirlenmiştir.” dedi.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Vali Ömer Faruk Koçak’a Kur’an-ı Kerim hediye etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.