banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Çağlayan eğitime pasta keserek başladı

OKUL KORKUSUNU PASTA KESEREK VE EĞLENEREK YENDİLER.

Geçen yıllarda okulun ilk günlerinde 1. Sınıfa başlayan öğrencilerden çoğunun okula isteyerek ve severek geldiklerini gördük. Ancak az sayıda öğrencimizin de ilk günlerde okuldaki çalışmalara katılmak istemediğini, “Annemi istiyorum”, “Beni eve götürün” gibi sözlerle evine anne kucağına geri dönmenin yollarını aradığına tanık olduk.

Bu gözlemlerimizden hareket ederek öğrencimizin ev ortamından okul ortamına geçişini kolaylaştırmak amacı ile pastalı ve eğlenceli bir başlangıç yapmak istedik.

Bilindiği gibi okulun ilk günü öğrenci nereye gidiyorum, okul nasıl bir yer, öğretmenim kim ve nasıl biri, arkadaşlarım kimler, annemden ayrılacak mıyım, oyun ve oyuncaklarımı terk edecek miyim, ya tatlı öğlen uykusu….? Gibi bir sürü endişeyle okula gelir ve ilk gün, hatta ilk hafta tam bir kabusa dönüşebilir.

Biz bu korkuları yaşamamak, öğrencilerimize de yaşatmamak için onlara güzel bir oryantasyon programı hazırladık. Pazartesi ve Salı günü öğrencilerimizi velileriyle birlikte okula davet ettik. Öğretmenlerimiz onlarla birebir tanıştı, ilgilendi. Bugünde her sınıf için bir pasta hazırladık.

Coşkulu çocuk şarkıları eşliğinde öğrencilerimiz hem eğlenecek hem de pasta keserek okul korkusunu yeneceklerdir. Okul bahçemizi balonlarla süsledik.

Böylece öğrencilerimiz pazartesi günü okula gelirken öğretmenini, okulunu ve arkadaşlarını önceden bir oyun ortamında ve havasında tanımış olacak. Korku ve heyecan duyma yerine severek, koşarak,gülerek okula geleceklerdir.

Bu hafta derslerine giren öğretmenleriyle tanışacaklar. Okulun bölümlerini öğreneceklerdir.

Ayrıca öğrencilerimiz okulun ilk günlerinde en çok sevdikleri oyuncaklarını da okula getirebilirler. Böylece okula yalnız gidip gelmediğini en çok sevdiği bir oyuncağıyla birlikte okulda olduğunu bileceklerdir.

 

Yeni eğitim öğretim yılının öğrenci öğretmen ve velilerimize sağlık mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.