banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Birecikli hacı adayları provada
Ulu Camideki prova çerçevesinde hacı adaylarına ihrama nasıl girecekleri ve Kâbe’yi nasıl tavaf edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Camide kurulan Kâbe maketi etrafında tavaf provası yapan adaylar, okunacak duaları da hep birlikte tekrarladı. Hacı adaylarına yönelik düzenlenen uygulamalı seminerin önemine de değinen Birecik Müftüsü Mekki SOLMAZ, teorik bilgilerle pratiğin ayrı şeyler olduğunu, seminerle hacı adaylarına teorik bilgilerini nasıl uygulayacaklarını gösterdiklerini vurguladı.

Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, yaptığı açıklamada, bu yıl kendilerine hac ibadetini yerine getirmek için yaklaşık 2 bine yakın kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi. Ancak yaklaşık 150 kişinin kesin kayıt yaptırıp kutsal topraklara gideceğini ifade etti. Birecik’te geçen yıl hacca yaklaşık 250 kişinin gittiğini, bu yıl sayının ek kontenjan verilmemesi nedeniyle düştüğünü aktaran Müftü SOLMAZ, ilçemizdeki THY tarafından herhangi bir değişiklik olmaması halinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca gidecek olan hacı adaylarının 22 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 21.00 de ulu caminin yanında, kılınacak yatsı namazından sonra yapılacak olan resmi uğurlama merasiminin ardından hacca gideceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.