banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Başkan Kuş: Gençlere Sahip Çıkmazsak Başkası Çıkar

İlçede yaşayan çocukların ve gençlerin eğitimde başarılı olmaları için her türlü desteği veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, İmam Buhari Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi hediye eden Başkan Kuş, gençliğe sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın nüfusu en büyük ilçesi olan Eyyübiye’de, çocukların ve gençlerin eğitimde başarılı olmalarını sağlamak amacıyla maddi manevi her türlü desteği veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Meclis Üyeleri Necmettin Sağlam, Abdullah Samak ve Mance Mahallesi Muhtarı Erdal Gündüzalp ile birlikte, Eyyübiye İlçe Müftülüğü’ne bağlı İmam Buhari Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Kuş, öğretici ve öğrencilerle sohbet ederek talep ve beklentilerini dinledi.

Kamu kuruluşları ve yerel yönetimler vasıtasıyla sürdürülen Kur’an Kursu, spor salonları ve gençlik merkezleri gibi faaliyetleri çok önemsediğini dile getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Bu tür faaliyetlerin özellikle Eyyübiye ilçemizde önemi çok fazla. Maalesef sahip çıkamadığımız öğrencilere, başkaları sahip çıkıyor. Bizim sahip çıkmamız gereken çocuklara başkaları sahip çıktığı için bu çocuklar vatan sevgisinden, bayrak ve millet sevgisinden uzaklaştırılıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana, özellikle genç kuşağa elimizi uzattık. Sizlerin de bu işe gönüllü olarak el atmanız takdire şayandır. Belediye olarak ve şahsım olarak üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kur’an Kursu’na gelen öğrencilere bir günlük Halfeti gezisi sözü de veren Başkan Kuş, buradaki öğrencileri sınav hazırlık merkezine davet etti. Sınav merkezlerine gelen öğrencilerin kayıtlarını yaptıktan sonra kaynak kitaplarının verildiğini, derslere katıldıklarını, teneffüs saatlerinde ise kek ve çay ikram edildiğini belirten Başkan Kuş, sohbetin ardından öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemeleri de bulunan okul çantaları hediye etti.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye’de çocukların ve gençlerin eğitimde başarılı olmaları için Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde her türlü desteği veren Eyyübiye Belediyesi ayrıca kitap otakları, gençlik merkezleri ve sınav hazırlık merkezlerinde de öğrencilere önemli imkânlar sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.