banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün

Akabe ve Ertuğrul Gazide şiddete hayır paneli FOTOĞRAFLI

Gerçekleştirilen panelde uzamanlar tarafından "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" sloganlı projede, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Barosundan uzmanlar alanlarına göre kadına şiddetin etkilerini vatandaşlara anlatıyor.

El Birliği Derneği bu hafta 12. Programı Akabe Mahallesinde Özdemir Kıraathanesinde, 13. Programı ise Ertuğrulgazi Mahallesinde Ramazan Başak Taziye Evinde gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!..

Akabe ve Ertuğrul Gazi’deki her iki programa Şanlıurfa Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sait Koyuncu Avukat Tuba Demir katıldı. Programın moderatörlüğünü ise Dernek Başkanı Handan Karataş yaptı.

Açış konuşmasını yapan Elbirliği Dernek başkanı Handan Karataş, “Valilik ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Projemiz 'sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır.' Bu projede, İl Müftülüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bir de hukukçu arkadaşımız olmak üzere üç iştirakçimiz var. Burada alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından kadına şiddet nedir, sağlıklı anne kimdir, şiddet nasıl önlenir, gibi konularda konuklarımız bilgilendiriliyor” dedi.

Tanıtım filminin ardından panelistler tarafından katılımcıların soruları yanıtlandı. Şanlıurfa Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, anne baba, eş ve evlat hakları hakkında bilgi verdi.

Hukukçu Tuba Demir ise şiddet gören kadınların adli mercilerde neler yapması gerektiği işlemler hakkında katımcıları bilgilendirdi. Daha sonraki konuşmacı Sait Koyuncu da hem gelen soruları yanıtladı hem de kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir konuşma yaparak sağlıklı bir neslin sağlıklı bir anne ile meydana geleceğini sözlerine ekledi.

Programlardan sonra halka "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" broşürleri dağıtıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.