banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

AGD, Kültür ve Sanat Komisyonu’ndan Türkiye'de Bir İlk

“Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturunu temel ilke edinerek başta Türkiye’miz olmak üzere Avrupa, Amerika ve Afrika'da yaptıkları gençlik organizasyonlarıyla bilinen Türkiye'nin en büyük gençlik kitlesine sahip Anadolu Gençlik Derneği(AGD); gençleri milli, manevi çalışmaların yanında kültür ve sanatsal yönden de geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda; 47. Dönem itibariyle Kültür ve Sanat Komisyonu kurularak, alanında yetkin, birikimli üyeleriyle çalışmalar başlatıldı. Hâlihazırda; 34 ilimizde çalışmalar devam etmekte olup, 48. Dönem sonunda tüm illerimizde atamaların tamamlanması planlanmaktadır.
Kültür Sanat Komisyonu çalışmaların ilk meyvesini; İstanbul'da düzenlenen ve tiyatrodan, sinemaya, dijital sanatlardan, metaverse; 12 farklı başlıkta ve alanın da yetkin kişilerin katılımıyla “Kültür ve Sanat Konuşmaları” programı olarak gerçekleştirdi.
Bunun yanında AGD, bugünlerde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyor. Kültür ve Sanat Komisyonu; Kıbrıs ve 81 ilimizden yetkin ressamlar aracılığıyla 'Mekke’nin Fethi' temalı bir resim sergisi çalışması yapıyor. Hazırlanan eserlerin 31 Aralık 2022 Cumartesi günü, Genel Başkan Salih TURHAN Bey’in de katılacağı bir programda “Mekke’nin Fethi Sanat Sergisi” olarak tanıtımının yapılması planlanmaktadır.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan AGD Kültür ve Sanat Komisyonu, El Sanatları ve Resim Sanatları Koordinatörü, Eğitimci - Ressam Muharrem ÇELİK; “AGD teşkilatı olarak İlk defa teşkilat olarak resim sanatıyla Mekke’nin Fethi konusundaki duygularımızı görselleştirerek kamuoyuyla paylaşacağız. Bu çalışmalarla gençlerin ve toplumun; Mekke’nin Fethi ruhunu anlamalarını ve anladıklarını hayatlarına geçirmelerini hedefliyoruz. “Mekke’nin Fethi Sanat Sergisi” teşkilatlarımıza duyurduğumuz ilk gün itibariyle, Türkiye'de bir ilk olan “karma resim sergisi” şimdiden büyük bir heyecan oluşturdu.” Dedi.
ÇELİK açıklamalarında çalışmanın detayları hakkında da bilgi verdi: “Hazırlanacak olan çalışmalar 100*80 ebatında, tuvale yağlı boya ya da akrilik boya teknikleri ile yapılacak ve resimler özgün olacaktır. Bu kıymetli çalışma için çalışmalarımıza ilgi gösteren ve destekleyen  sanatçılarımıza teşekkür ederiz. Önümüzdeki tarihlerde  farklı sanat dallarıyla gençlerimizle bir araya geleceğiz inşallah.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.