banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

3. Uluslararası Osmanlı Sancağından Cumhuriyet Kentine Urfa Tarihi Sempozyumu başladı

11 Nisan etkinlikleri kapsamında çok sayıda akademisyenin de katıldığı ''3. Uluslararası Osmanlı Sancağından Cumhuriyet Kentine Urfa Tarihi'' sempozyumu GAPTEM'de başladı. Açılış konuşmasında Kentin tarihine değinen Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Göbeklitepe gibi yaklaşık 90 nekropol alanın Şanlıurfa'da olduğunu belirtti.

Kadim kent Şanlıurfa'nın bilinen en eski tarihe sahip olduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise kadim kentin tarihini gün yüğzüne çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

Tarihi tarihçilere bırakarak konuşmasını sürdüren Şanlıurfa Vali Vekili Ufuk Akıl ise Şanlıurfa'nın en eski ve zengin tarihe sahip olduğunu ama tanıtımının yeterli düzeyde yapılmadığının altını çizdi. 

Konuşmaların ardından resim sergisi açıldı. Sempozyum 3 gün sürecek. 

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.