banner2


Muttaki,kenzül ummal 6/403'te Hz.Ali'den Resulullahin şöyle buyurdudunu rivayet etmiştir.
Kiyamet günü,ilk elbise giyinecek olan dedem İbrahim'dir iki beyaz elbise giyinerek arşin sağ tarafinda yer alacaktır,Sonra beni çağırırlar,iki yeşil elbise giyineceğim ve arşin sol tarafında yer alacağim,Benden sonra seni çağırirlar,iki yeşil elbisede sen giyineceksin ve benim sağ tarafımda yer alacaksın.Ey Ali ! Benden sonra ilk çağrılan kişi olmakla ve elbise giyinerek günahkârlara şefaat etmekle sevinmezmisin?
Bu hadisi,Dar kuteni de,el-ilel kitabinda zikretmiştir.Muttaki bu ve bunun benzeri hadisleri;ibni şahin'in,es Sünen,Tabera'nin,
el'evset Ebu Nuaym'in Fezailus Sehabe de zikrettiklerini kaydetmiştir.
Muhibbi Taberi,er Riyazun 2/201'de kendi senediyle Mahduc b.Zeyd Zuheli'den rivayet etmiştir.
Rasulullah Ali'ye hitaben buyurdular:
"Biliyor musun Kiyamet günü mahşere ilk davet edilen ve yeşil bir cennet elbisesi giyinmiş olarak,arşın sağ tarafunda onun gölgesinde yer alacağim.Sonra sen de yeşil renkli bir cennet elbisesi giyineceksin.İlahi arşin altinda bir görevli,bana seslenecek:Baban İbrahim iyi bir babadır ve kardeşin Ali de iyi bir kardeştir.
Rasulullah efendimiz buyuruğunu şöyle sürdürdü:
Yâ Ali!Müjdeler olsun sana!Bana elbise giydirildiğinde,bir elbisede sana giydirilecektir. Mahşere gelmem için davet edildiğimde,sen de davet edileceksin ve bana verilecek şeylerden sanada verilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.