Kamu Sağlık-Sen 4-D İşçi Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık-Sen) Yönetimi devam eden 4-D işçilerinin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde mekik dokudular.

Kamu Sağlık-Sen 4-D İşçi Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

Emek yolunda emek vermeye devam ettiklerini dile getiren Kamu Sağlık-Sen genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, "Bir gece Kanun Hükmünde Kararname (696 nolu KHK) ile tamamı bir torbaya konularak verilen kadro sonrunları da beraberinde getirdi. şu an kadro alıpta hem özlük hakları anlamında hemde çalışma hayatı anlamında tamamen sorunlar yumağına dönüşmüş bu garabeti çözmek üzere bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Sağlık, Temizlik, Belediye, Kadro Dışı Kalanlar, MEB çalışanları, HBYS mağdurları,ile ilgili kapsamlı dosyalar hazırlayarak vekillerin kapısını çalıyoruz. çözüme yönelik vekillerimizden de destekler bekliyoruz. Yollara düştük, sorunlar adına ne varsa çözüm makamlarına anlatıyor, istiyoruz" dedi.

TBMM 4 gün süren programlar kapsamında bakanlıklarda bir dizi görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Duyar, ayrıca kanuni engellerin aşılması için meclise düşen görevleri hatırlatma amacıyla özellikle iktidar partisi Milletvekilleri ve iktidara destek veren MHP vekilleriyle görüşmeler gerçekletirdiklerini belirtti.

Vekillerin var olan sorunların çözümü için ellerinden gelenleni yapacaklarına inançlarının tam olduğunu belirten Genel Başkan İbrahim Halil Duyar, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte hazırlanan dosyalarımızı milletvekillerine sunduk. taleplerimizi ilettik ve bunların takipçisi olacağımızı belirttik. Milletvekillimizden de yakın ilgi ve alaka gördük. bu arada görüşme ve işçilerin sorunlarını dinlemek için bizleri kabul eden Milletvekillerimize teşekkür ederim" dedi.

Kamu Sağlıksen TBMM programına Genel Başkan İbrahim Halil Duyar'a Genel Başkan Yardımcıları İsa Onur, Abdüllatif Kabataş, Genel Sayman Ali Demirli eşlik ettiler.