banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Yetkilileri Duyarlı Olmaya Çağırıyoruz…

konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfa Hukukçular Derneği Başkanı Av. Ömer Avcı,"Suçluyu kazıyın altından insan çıkar" şeklindeki sözlerin sarf edilmek durumunda kaldığı Ülkemizde; ilimizde yaşanan son cezaevi olaylarında otoritenin hatalı davrandığını düşünmekteyiz.

Avcı Açıklamasında; Cezaevindeki tutuklu ve mahkûmların "isyan" diye ifade edilen şekilde davranış sergilemelerinin nedenlerinin araştırılması ve buna göre önlemlerin alınması gerekmektedir. Mahkûmların cezaları ne olursa olsun, kanun ve kurallar çerçevesinde infaz edilmeli, nasıl ki yargılamada belirli İnsan Hakları kurallarına riayet etme zorunluluğu göz önünde tutuluyorsa, infazda da aynı düzenlemelere riayet edilmelidir.

İnfaz koşullarının iyileştirilmesi, mahkûm ve tutuklukluların resosyalizasyonu konularında gerekli önlemlerin alınması ve düzenlemelerin yapılması elzemdir.

Bu kurallara uyulmadığında mahkûm ve tutukluların hak aramak için bazı girişimlerde bulunması olası ve doğal bir sonuçtur. Nitekim  Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde cezası infaz edilen geçtiğimiz perşembe günü kaldığı müşahede koğuşunda kendisini yakarak intihar etmek isteyen 20 yaşındaki Erkan Gümüştaş'ın ölüm ile sonuçlanan ve neticesinde gelişen isyanda da olduğu gibi, mahkûmlar tarafından belirli ihmaller ve yaşananlar dile getirilmek istenmiştir.

Şanlıurfa Hukukçular Derneği (ŞHD) olarak, yaşanan haksızlıkların neticesinde genç Erkan'ın ölümü ve akabinde gelişen olaylar için derhal gerekli soruşturmanın yapılmasını talep ediyor, bizimle birlikte tüm sivil toplum örgütlerini olayın takipçisi olmaya çağırıyoruz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.