banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

ŞOK İDDİA! Urfa'da Öğretmenler derste molotof yapmayı öğretiyorlar

MAK Danışmanlık 01 - 10 Haziran tarihleri arasında "Doğu Güneydoğu Özel Gündem Araştırması" için sahaya indi.

MAK Danışmanlık Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli, Şırnak ve Van'ın 101 il merkezi ve ilçesinde yaklaşık 4.500.000 seçmenin yaşadığı bölgede seçmenin iki binde biri olan 2.250 kişi ile yüz yüze görüşmeler yaptı.

Araştırmadan bölge halkının örgüte karşı tutumunun yanı sıra yüz kızartan sonuçlar ortaya çıktı.

Buna göre ankette çocuk ve gençlerin dağa çıkmasında terör örgütüne katılmasında etkili kişi ya da kurumlar arandı.

Anketin analizinde MAK Danışmanlık şu ifadelere yer verdi;

ÖĞRETMEN VE İMAMLARIN TERÖRE DESTEĞİ

"Yaptığımız araştırma sırasında maalesef devlet okulunda derste molotof yapmayı öğreten öğretmenlere, askere polise kurşun sıkarken yada insanları katletme adına canlı bomba olarak ölen eşkıyaya şehit diyen imamların, devletten maaşlı melelerin varlığı karşısında şok olduk.

 

"ARKADAŞINIZ DAĞDAYKEN SİZ NEDEN SINIFTASINIZ"

Okullarda çocuklara gerillacılık öğreten öğretmenleri, derslere neden geliyorsunuz arkadaşlarınız dağda sizin için savaşırken siz burada ne arıyorsunuz diyen öğretmenlerin varlığını öğrencileri diliyle öğrenmekle hayretler içinde kaldık"

TÜRKİYE DEVLETİ ALTINDA YAŞAMAK İSTERİM

Öte yandan MAK Danışmanlık’ın bölgede gerçekleştirdiği araştırmaya göre, halkın yüzde 91’i “Türkiye Devleti altında bir olarak yaşamak isterim” mesajı verdi.

“Özerklik” diyenlerin sadece yüzde 5’te kalması ise, HDP’ye oy veren kitlenin dahi bu talepte olmadığını gözler önüne serdi. Bölgede yaşanan gelişmelerin en büyük sorumlusu olarak terör örgütü PKK’nın görülmesi de dikkat çekti.

TÜRKLER KÜRT OLDUĞUNUZ İÇİN AŞAĞILADI MI

“Kürt olduğunuz için Türklerden ya da Türk olduğunuz için Kürtlerden sizi tahkir edici, aşağılayıcı, ayrımcı bir davranışla karşılaştınız mı?” sorusuna, yüzde 82’lik kesimin “Hayır” demesi de dikkat çekti. Sadece yüzde 7’lik kesim buna “Evet” derken, kararsızlar yüzde 11 çıktı.

OPERASYONLARA DESTEK

“Bölgedeki operasyonların başarılı sonuçlanıp sonuçlanmayacağı” şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 31’i “Bu sefer başarılı olarak sonuçlanacak” cevabını verirken, yüzde 22’si “Bunun için bazı sosyal projelerle de desteklenmeli” dedi. Yüzde 32’lik kesimin kararsız kaldığı araştırmada, operasyonların kesileceğini veya başarılı olmayacağını düşünenler yüzde 15’te kaldı.

EN BÜYÜK SORUN TERÖR

“Türkiye’nin diğer bölgelerinden farklı olarak bölgenin sorunları nelerdir?” sorusuna, yüzde 43’lük kesim “terör” cevabını verdi. Yüzde 17’yle “işsizlik” ikinci sırayı alırken, yüzde 11 “yatırım eksikliği”, yüzde 9 “eğitimsizlik” çıktı. Yüzde 33 ile en büyük sorumlu ise terör örgütü PKK görüldü.
Kaynak:haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.