banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Viranşehir'de yüzlerce öğrenci zehirlendi FOTOĞRAFLI

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde 19 taşıma bölgesi ve Şehir merkezinde bulunan 4 orta öğretim okulunda eğitim gören öğrencilerinden yaklaşık 500 öğrenci yedikleri öğle yemeğinden dolayı zehirlendiler.

 

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan hemen hastaneye giderek bizzat yaralılarla ilgilendi. Hastanede görev yapan tüm personel görev yerine çağrılarak adeta kırmızı alarma geçti.

 

Acil serviste müdahalesi yapılan öğrencilerin tedavisine yatan hasta servisinde devam edildi. 200 yataklı Viranşehir Devlet Hastanesi tam kapasiteyle çalıştı. bir yatakta onlarca öğrenciye serum bağlandı.  Tedavisi yapılan öğrenciler taburcu edildi. Çocukların öğle zamanı yediği yemeğin numuneleri incelemek üzere ilgili kurumlar birer örneğini aldı.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Kotan''Öğle saatlerinde öğrencilerin aldığı gıdadan olduğu tahmin edilen zehirlenme vakası ile karşılaşılmıştır. Bütün öğrencilerin şu an için genel sağlık sorunları konusunda bir sıkıntı yoktur. Herhangi bir ilaç ve personel sıkıntısı durumunda bizzat ben ilgileniyorum. Bütün sağlık personeli görevinin başındadır''dedi.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek olayla ilgili bilgi vererek ''Öncelikle tüm hastalarımıza büyük geçmiş olsun diyorum. Kaymakamımız başta olmak üzere diğer ilgili tüm birimlerimiz görevlerinin başındadırlar. Şu an için hiç bir sıkıntımız yoktur. Olay ile ilgili iletişimimiz devam ediyor'' dedi.

 

HANGİ OKULLARDAN ÖĞRENCİ GELDİ

Öğrencilerin köyleri: Yolbilen, Süleymaniye, A.Sulutepe, Ayşe, Ekinciler, İsa Harabesi, Üçdam, Arısu, Taşyaka, Sertler, B.Çavuş, Kucak, Tunçbilek, Yuvalıca, Şölenli ve Kızbegi.

 

MERKEZ PANSİYONLU OKULLAR

Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Gazi Lisesi ve Hadi Kutlu Kız Meslek Lisesi

bizimgazete63.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.