banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Viranşehir’de barış yemeği verildi

Viranşehir ilçesinde 4 yıl önce aralarında husumet bulunan ve bir kişinin ölümü ile kan davalı haline gelen Ubbeya ve Begara aşiretleri, verilen barış yemeğinde bir araya gelerek barıştılar.

İki ailenin barışması için Mardin yolu üzerinde bulunan bir düğün salonunda barış yemeği verildi. Barış yemeğine Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Çiter, İlçe müftüsü, ilçe emniyet müdürü ve yüzlerce kişi katıldı.

İlk olarak tekbirler eşliğinde iki aile bireyleri tokalaşarak barıştılar. Ardından ilçe müftüsü dualar okuyarak barışın daim olmasını diledi.

Viranşehir’in barışla anılmasını istediğini belirten Viranşehir Kaymakamı Çiter, “Viranşehir halkı biraz sert bir mizaca sahip, çabuk sinirlenen bir halk, fakat böylesi bir barışa da her zaman hazır bir halktır. Bu barışta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dilerim bir daha böylesi husumetler ilçemizde yaşanmaz.” dedi.

Ardından barış yemeğine geçildi. İki aileden Mehmet Güldaş ve Hıdır Şakar bir araya gelerek barış mesajları verdi. İki ailenin ileri gelenleri böylesi düşmanlıkların bir daha yaşanmamasını istediklerini belirttiler.

Viranşehir’de 4 yıl önce Ubbeya ve Begara aşiretlerine mensup, Güldaş ve Şakar aileleri arasında husumet çıkmış ve bir kişi yaşamını yitirmişti. İki aşiret 4 yıl boyunca kan davalı olarak yaşamış, Viranşehirli kanaat önderlerinin devreye girmesi sonucu iki aile barışmayı kabul etmişti.  (Sabri Acet- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.