banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Viranşehir adeta yeniden imar ediliyor-VİDEO HABER

Viranşehir’de olduğumuz için çok mutluyuz. Köy yollarında da asfalt çalışmalarımız devam ediyor ihalelerimizi yaptık. Onlara da bakacağız” şeklinde konuştu.

Yürüyerek Viranşehir sokaklarında dolaşan Vali Celalettin Güvenç ve Mehmet Akyürek burada bir marketin açılışını yaptıktan sonra marketi gezip sahibine hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Yollarda İncelemede bulundu

Yeni hizmete giren 200 Yataklı Viranşehir Devlet Hastanesinin yolunu, Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen ile birlikte inceleyen Vali Güvenç, daha sonra hastaneye geçerek burada bulunan hastalara “Geçmiş olsun” dedi.

Viranşehir Mardin Yolu üzerinde bulunan Germen Köyü ile Bıyıklı Mezrası arasında Özel idare tarafından yapılan köy yolda incelemelerde bulundu. Yolun güçlendirilmesi talimatını veren Vali Celalettin Güvenç, Bıyıklı Mezrasında bir aileye taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.

Germen Köyü Muhtarı Mehmet Kaynak taziye ziyareti sırasında köylerine yapılan 5,5 kilometrelik yol sebebiyle Vali Güvenç, Vekil Akyürek ve Kaymakam Kotan’a teşekkür edip kalan 1,5 kilometrelik yolun yapılmasını istedi.

Sulutepe Göletini gezdi

Viranşehir Mardin yolu üzerinde bulunan Sulutepe Göletine geçen Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait olan atıl durumdaki tesisleri gezip, gölet civarındaki mesire alanları ve göletin potansiyellerini değerlendirdiler. Göl Evleri Projesi fikrini ortaya atan Vali Güvenç, bir çalışma yaparak vatandaşlara burada dubleks ev arsası satabileceklerini söyledi.

Kahvede vatandaşlara söz vermişti üst geçit yapıldı

Geçtiğimiz aylarda Viranşehir ziyareti sırasında Şırnak Mahallesinde bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinlemek isteyen Vali Celalettin Güvenç’e vatandaşlar bu bölgede üç okulun bulunduğunu ve bir üst geçit yapılmasını istemişlerdi. Bunun üzerine vatandaşlara gerekli çalışmaları yapacaklarını söyleyen Vali Güvenç, dün yapımı süren üst geçitte incelemelerde bulundu.

Milletvekili Mehmet Akyürek ve Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen ile birlikte yapımı devam eden çelik yapıdan oluşturulan üst geçitteki çalışmalarla ilgili müteahhitten bilgi alan Vali Celalettin Güvenç, “Üst geçidi Geçtiğimiz aylarda Şırnak Mahallesinde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet ederken, üç okulun bulunduğu alanda bir üst geçidin yapılması gerektiğini bizlere ifade ettiler. Dönüşte Karayolları Bölge Müdürünü aradım. Böyle bir ihtiyaç var diye rica ettim. Talimat verdi sağ olsun bugün aşağı yukarı tamamlanmış hale geldi yarın açacağız. Hayırlı olsun vatandaşlarımıza çocuklarımıza. Vekilimize bölge müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Anında vatandaşın talebini yerine getirdikleri için” dedi.

Mehmet Akyürek ise, Değirmenci yolu üzerinde bulunan Şırnak Mahallesi’nin çok kalabalık ve işlek bir yol olduğunu ifade ederek, “Bu yolda çocuklarımızın zarar görmemesi için buraya bir üst geçit yaptık. Viranşehir’in tüm sorunları ile tek tek ilgileneceğiz” dedi.

Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen de, 350 bin TL’ye mal olan üst geçidin geçtiğimiz ay temelini attıklarını ve çelik yapıdan oluşan malzemenin tamamen fabrikasyon olduğunu söyledi. “Çocukların her şeyimizdir” diyen Şamil Gülen,  “Şu anda bitmek üzere, güle güle kullansınlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.