banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

Vandaki ayine 3 bin 500 kişi geliyor

Van Gölü üzerindeki adada bulunan Akdamar Kilisesinde Ermeni cemaati yarın, 95 yıl aradan sonra ayin düzenleyecek. Tarihi ayin için hazırlıklar tamamlandı.

Kiliseyle aynı adı taşıyan adada 2 aydan beri süren hazırlıklar kapsamında, misafirleri adaya taşıyacak tekneler onarımdan geçirildi.

Ayine katılacaklar ve basın mensupları, Gevaş İskelesinden hareket edecek teknelerle 20 dakika süren bir yolculuğun ardından adaya ulaşacak.

Yaklaşık 3 bin kişinin katılmasının beklendiği ayin için valiliğin görevlendirdiği personel, misafirlerin dinleneceği yeni yerler oluşturdu.

3 BİN 500 KİŞİ EVİNİ ERMENİ KONUKLARA HAZIRLADI

3 bin 500 kişilik kapasiteye sahip olan Vandaki otel ve misafirhanelerin hepsi doldu.

Ayini izlemek üzere, şu ana kadar 118 yerli, 27 yabancı gazeteci başvuruda bulundu. Ayin, kiliseye giremeyenler için adada kurulacak sinevizyondan da canlı gösterilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.